Published On: mie, aug. 22nd, 2018

Patru medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului (IESO) 2018

Lotul olimpic al Romaniei a continuat seria performantelor desebite la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad – IESO), reusind sa obtina si la editia din acest an patru medalii: o medalie de argint si trei medalii de bronz.

Alexandru Slavoia, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Emanuil Gojdu” din Oradea, a fost medaliat cu argint. Colegii sai de echipa, Florian-Chiriac Calina (clasa a XII-a/Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova), Andrei-Mircea Lupuleasa (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi) si Andrei Marin (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) au fost premiati cu medalii de bronz. Echipa a fost coordonata de prof. Catalina Serban (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti) si prof. Cristina Parvu (Centrul National de Evaluare si Examinare).

Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului este o competitie in cadrul careia concurentii sustin individual o proba teoretica si una practica. Pentru a incuraja colaborarea intre elevii din tarile participante, se organizeaza echipe internationale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumita arie geografica si sarcina de a realiza un proiect cu posibile solutii pentru ameliorarea problemelor din zona respectiva.

La a XII-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului, desfasurata la Kanchanaburi (Thailanda), in perioada 8-17 august, au participat 154 de elevi din 38 de tari.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>