Published On: vin, aug. 3rd, 2018

Parcari in detrimentul garajelor

Nu pana demult, in cartierele brailene puteai vedea peste tot in jur faimoasele garaje, fie ca erau in fata blocului, fie ca erau langa casele oamenilor sau ca erau la periferie, aceste garaje intotdeauna au creat discutii in randul cetatenilor.

Astazi, intr-o lume moderna s-a luat decizia de a inlocui aceste garaje cu parcari, pentru a mai disloca haosul ce se creeaza din cauza acestor lipsuri. Stim cu totii cat de greu putem gasi un loc de parcare, mai ales in orele de varf, in orasul dominat de un trafic ridicat.

Dupa spusele primarului, Marian Dragomir, unele zone deja au fost finalizate cu parcari moderne, iar altele vor fi predispuse reabilitarii incepand din septembrie.

Lotul 5 – 291 locuri de parcare, trotuare si spatii verzi moderne – triunghiul dintre Dorobanti, Tineretului si Ghioceilor, capat Aleea Culturii. Faza 1 proiectare este finalizata. Schitele sunt atasate.

Au fost aprobati in Consiliului Local indicatorii tehnico economici in vederea demararii licitatiei pentru aceste doua zone.

Sunt convins ca probabil unii din cei care au garaje se vor supara la inceput dar cand vor vedea abordarea moderna vor aprecia si ei modernizarea zonei.

Vom continua in toate cartierele. Stiu ca nu mai aveti rabdare, dar nu este atat de simplu si trebuie sa respectam procedurile legale.

Loturile 3 si 4 – au fost semnate contractele dupa finalizarea licitatiilor . In prima parte a lunii septembrie vor incepe lucrarile.

Se vor realiza parcari in urmatoarele zone: : Al. Lebedei (intre C. Calarasilor si Gr. Alexandrescu), Str. Sebesului/ Mircea Voda (Bl. D1), Buzaului (Bl. B30 si B 31), Dorobanti (Bl A 28 si A31), Al Invatatorilor (Bl. G7, G8 si Z), Str. O. Doicescu (Bl. A1 si A2), Cart. Obor – Str. I. Ionescu de la Brad (Bl. AF1,AF2, AF3 si AG1, AG2), C. Galati (in spatele Bl. 10), Str. Plantelor (in spatele Bl. 8), I. C. Bratianu (de la Cresa 2 pana la Str. Apolo), Buzaului (intre S. Barnutiu si Comunarzi – dela A 8 si A9bis pana la A6 si A4)

Lotul 2 – 228 locuri de parcare. Lucrarile au fost finalizate. Urmeaza amenajarea zonelor cu trotuare si spatii verzi in toamna. La Policlinica din Hipodrom au fost realizate 93 de parcari pentru a decongestiona traficul, iar un teren plin de noroi a fost transformat intr-o parcare moderna. Au fost finalizate lucrarile si in alte zone – intre Sos. Buzaului si Str. Calugareni langa Gradinita 51, Bl. B2, B18 si B19 pentru a transforma maidanul pe care merg catre Scoala Fanus Neagu sute de parinti si copii intr-o zona decenta. Cartier Viziru – zona blocurilor 12, 13 si 14, Al. Nada Florilor (intre Gara si Autogara) blocul 9 si intre B-dul Dorobanti si Str. Rosiori in zona blocurilor B16, B18 si B19

Lotul 1 – 38 de locuri de parcare in fata noului Bazin Olimpic situat langa Sala Polivalenta. Lucrarea a fost finalizata. Urmeaza amenajarea spatiilor verzi in toamna.

Lot 6 parcari – in proiectare

1. Str. Rosiorilor, blocurile B25 – B34

2. Str. Rosiorilor, blocurile B19 – B23

3. Str. Rosiorilor, blocurile A44 – A32

4. Str. Rosiorilor, blocurile A49 – A47

5. Str. Rosiorilor, blocurile C1, C4, C5 – C6, C3, C2

6. Str. Rosiorilor, blocurile B19 – B23

Lot 7 parcari – In proiectare

1. Aleea Micsunelelor , Aleea Narciselor Bl.32 –Bl.A8

2. Aleea Cutezatorilor , blocurile D1-T5,

3. Aleea Micsunelelor, str. Oborului, Aleea Lalelelor, Aleea Narciselor blocurile B31 –B30-25-25bis-24-D2-

S-O5”, a explicat acesta pe retelele de socializare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>