Published On: vin, aug. 24th, 2018

MUZEUL BRAILEI „CAROL I” LA TID 2018

Tour International Danubien (TID) este un turneu international de caiac, canoe si canotaj organizat pe Dunare, in lungime de aproximativ 2516 km.

Porneste din Ingolstadt, Germania si se termina la Sfantu Gheorghe, Romania.

Pe partea romana a TID vom parcurge in total 424 km (391 km fara meandre).

Intalnirea participantilor cu startul pe partea romana este la Chiciu, judetul Calarasi, sambata 25 august, incepand cu ora 17. Plecarea este duminica, 26 august, impreuna cu restul participantilor ce vin din Bulgaria.

Miercuri, 29 august 2018, participantii ajung in comuna Stancuta din judetul Braila, unde, cu acesta ocazie, se vor desfasura mai multe activitati.

Dr. Brindusa Ilie, muzeograf in cadrul Sectiei „Etnografie” a Muzeului Brailei „Carol”, va prezenta o serie de aspecte legate de identitatea culturala a zonei, participantilor la TID si elevilor Scolilor Gimnaziale din comunele Stancuta si Cuza Voda.

Turneul a ajuns la editia cu numarul 63 si este cel mai lung turneu de acest profil din lume, avand peste 70 de participanti straini si romani.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>