Published On: mar, aug. 14th, 2018

Medicii iti spun ce NU trebuie sa faci dupa ce mananci

Share This
Tags

Dupa cum se stie, digestia este un proces complex al organismului uman, de aceea e important sa tii cont de urmatoarele aspecte recomandate de doctori.

-Nu fuma- efectele nocive ale unei tigari dupa o masa copioasa sunt de zece ori mai intense, fumatul este insa un obicei foarte nociv, o tigara contine peste 60 de substante cancerigene.

Pe langa emfizem si cancer, fumatul provoaca si alte probleme de sanatate, precum afectiuni negative asupra muschii colonului, deci, NU fuma.

-Nu manca fructe- consumul de fructe este indicat de toti medicii, trebuie insa sa stii ca ele sunt indicate a se consuma la anumite ore. Sunt usor de digerat si contin zaharuri simple. Majoritatea fructelor, exceptand bananele si curmalele, trec prin stomac si intestin in 20 de minute de la consumare, in intestine ele fiind metabolizate.

Atunci cand consumi fructe imediat dupa masa, fructele sunt stocate in stomac, odata cu celelalte alimente si nu mai ajung in intestine atunci cand trebuie. In stomac, fructele fermenteaza impreuna cu celelalte alimente. Dimineata este cel mai indicat moment pentru folosirea nutrientilor din fructe.

-Nu bea ceai- consumul moderat de ceai are numeroase beneficii pentru sanatate, reduce riscul de afectiuni cardiovasculare si diabet si asigura organismului antioxidanti care il ajuta sa lupte impotriva imbatranirii premature.

Ceaiul nu trebuie consumat imediat dupa masa, deoarece contine polifenoli si tanini care favorizeaza absortia de fier, fierul fiind un metal greu digerabil de organismul uman. Astfel, consumul de ceai imediat dupa masa este daunator in special copiilor si femeilor care sufera de deficienta de fier, acesta e recomandat sa se bea la cel putin o ora dupa masa.

-Nu fa baie- digestia necesita multa energie care are nevoie de o circulatie buna a sangelui. Atunci cand facem dusuri calde, temperatura corpului se ridica, iar pentru a o raci, organismul accelereaza circulatia sangelui pentru a racori pielea.

Astfel, sangele necesar in stomac pentru digestie nu este suficient. Este indicat ca dupa masa sa astepti cel putin 30 de minute inainte de a face baie.

-Nu merge la plimbare- plimbarea imediat dupa o masa este o idee foarte proasta si poate duce la indigestie si aciditate, poti merge la o plimbare dupa ce ai asteptat 30-40 de minute dupa o masa. In aceste fel vei arde caloriile si in plus vei capata mai multa energie.

-Nu adormi- somnul imediat dupa masa este daunator organismului, spun doctori. Sucurile gastrice din stomac se intorc inapoi pe esofag din cauza fortei gravitationale. In timp, acizii din alimente afecteaza esofagul. Toata lumea probabil sa fi simtit macar o data o senzatie de arsura in gura si gat atunci cand atipesc imediat dupa masa, aceea e principala cauza.

Un alt motiv pentru care este indicat sa evitam somnul imediat dupa masa, este faptul ca alimentele consumate pun o mare presiune asupra diafragmei, ceea ce duce la sforait si incapacitatea de a respira in timpul somnului.

Doctorii mai precizeaza ca somnul imediat dupa masa, poate dezvolta si obezitatea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>