Published On: mar, aug. 21st, 2018

“Jandarmeria apara hotia/ Medicii apara prostia”

Vestea ingrozitoare a decesului unui protestatar pasnic a socat intreaga Romanie.

Ilie Gazea, barbatul in varsta de 62 de ani din Teleorman, s-a stins din viata la doar patru zile de la protestele din 10 august , din piata Victorie.

Acesta a fost prezent la protest incercand sa schimbe ceva in tara asta, sa-si strige pasnic nemultumirele cu speranta ca acest stat nu va mai fi macinat de atata coruptie.

Din pacate, barbatul a fost si el victima gazelor iritant lacrimogene si a tunurilor cu apa.

Oare aceste abuzuri din partea Jandarmeriei Romane i-ar fi adus sfarsitul?

“Sotului meu nu i-a fost rau cand a ajuns acasa, ci dupa vreo patru zile. Mi-a spus ca ii este rau, i-am dat un iaurt de baut si o citronada de lamaie si dupa aceea nu mai avea suflu. Am mers la spital si i-a spus doctorului ca a fost la protest, ca i-au dat cu gaze de alea, i-ar medicul i-a raspuns ca nu crede ca ar fi de la gazele lacrimogene. Sotul meu a avut probleme de la gazele inhalate folosite de jandarmi la proteste, insa nu a vrut sa mearga la spital. Dupa ce a ajuns acasa a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, asa ca am decis sa mergem din nou la spital. Medicii au sustinut din nou ca inrautatirea starii lui de sanatate nu ar avea legatura cu gazele folosite de jandarmi, apoi nu au mai putut face nimic pentru el. Mi-a povestit ca striga pasnic impotriva guvernului, cand deodata jandarmi au inceput sa arunce grenade cu gaze lacrimogene si jeturi de spray. Inhaland acea substanta iritanta, i-a dat sangele pe nas si pe gura. Apoi a fost luat de un cetatean de langa el si l-a dus la ambulanta unde i-a fost oprita hemoragia si i s-a spus sa se interneze, insa nu a vrut”, a declarat sotia acestuia, pentru Antena 3.

Specialistii Jandarmeriei spun ca acele grenade nu sunt letale, insa numarul victimelor prezente dupa proteste la camerele de garda a spitalelor au fost alarmante, pacientii acuzand chiar si dupa mai multe zile stari de greata, voma si arsuri.

Nu stim insa daca doctorii au avut dreptate in privinta protestatarului decedat, care au negat cu vehementa ca aceste gaze inhalate i-ar fi adus sfarsitul.  

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>