Published On: mie, aug. 8th, 2018

Ioan Munteanu/ Dubla lansare de carte

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati" Braila va invita vineri, 10 august 2018, ora 11.00, la dubla lansare a volumelor: „Chira Chiralina – antologie" si „Panait Istrati – Itinerar brailean", semnate de Ioan Munteanu. Prezinta:  prof. Veronica Dobrin si prof. dr. Viorel Coman.

Evenimentul omagiaza 134 de ani de la nasterea scriitorului brailean Panait Istrati si va avea loc la Casa de Cultura a Municipiului Braila, cu sediul in Piata Poligon, nr. 2 A.

Ioan Munteanu, profesor si scriitor, o viata dedicata culturii si Brailei. Acesta s-a nascut la 11 ianuarie 1943 in Braila. A studiat la liceul Nicolae Balcescu, dupa care a urmat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi si, ulterior pe cele ale Facultatii de Filosofie in cadrul aceleiasi universitati.

In anul 1965 a fost repartizat ca profesor stagiar la Scoala Generala din  Tichilesti, unde a predat timp de patru ani, iar in 1969 a obtinut prin concurs postul de profesor de limba si literatura romana  la Colegiul Economic din Braila unde a activat pana a iesit la pensie. El este cel care i-a dat numele de "Ion Ghica" liceului Economic. 

invitatie

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>