Published On: joi, aug. 23rd, 2018

Inca o victima a virusului West Nile

Un barbat in varsta de 67 de ani, din comuna ieseana Probota, a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, dupa ce acesta a fost diagnosticat cu virusul West Nile.

Doctorii ieseni spun ca barbatul a fost internat cu simptome specifice meningitei, ulterior fiind confirmat virusul transmis prin intepatura de tantar.

Barbatul a murit in spital, la o saptamana dupa ce a stat internat la Terapie Intensiva, medicii sustinand ca pacientul suferea si de alte boli.

La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, acesta nu este singurul caz de pana acum, in aceasta saptamana fiind semnalate inca trei cazuri de pacienti cu virusul West Nile.

Ministerul Sanatatii recomanda tuturor autoritatilor locale sa sporeasca masurile de dezinsectie in localitati pentru a preveni raspandirea infectiei cu virusul transmis prin intepatura de tantar.

Specialistii spun ca infectia cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci numai prin intepatura de tantar.

Din pacate, nu s-a gasit inca un vaccin sau un tratament antiviral specific.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>