Published On: mie, aug. 8th, 2018

Impactul grupei de sange asupra sanatatii tale

Chiar daca nu se cunosc foarte multe detalii, exista o legatura semnificativa intre grupa de sange si starea generala de sanatate.

Din pacate, nu putem controla ce grupa de sange avem, dar ne ajuta sa stim pentru a avea in vedere posibilele slabiciuni.

In functie de caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange, sistemul imunitar va actiona in mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor si afectiunile provocate de acestea.

De exemplu, un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Harvard School of Public Health arata ca cei care au grupele A, B sau AB prezinta un risc mai mare de boli coronariene, prin comparatie cu cei cu grupa O.

De asemenea, aceleasi grupe au un risc mai mare de formare de cheaguri de sange periculoase.

Un alt studiu realizat de cei de la Universitatea din Vermont, care a implicat 30.000 de oameni, a aratat ca cei cu grupa AB au un risc cu 82% mai mare de a avea probleme cu memoria, care pot provoca dementa.

Dr. Cushman, cel care a condus studiu, a spus ca partea buna e ca aceste lucruri pot fi controlate, atat timp cat persoana in cauza nu fumeaza, mananca sanatos si ramane in forma. Recomandat ar fi si sa isi pastreze creierul activ prin citit, puzzle-uri si interactiune sociala.

Mai multe cercetari au scos la iveala faptul ca cei cu grupa de sange A prezinta riscuri crescute de cancer la stomac, potrivit lui Gustaf Edgren, expert in epidemiologie la Institutul Karolinska din Suedia. Oamenii cu grupa O, pe de alta parte, sunt mai predispusi la ulcer peptic. Avand in vedere ca ambele afectiuni sunt asociate cu bacteria h pylori, specialistul sustine ca probabil grupele de sange ne fac mai susceptibili la anumite infectii bateriane. Poti citi mai multe despre fiecare grupa sanguina.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>