Published On: mar, aug. 14th, 2018

EXCLUSIVITATE / Colonelul Gheorghe Cucos era seful Misiunii de restabilire a Ordinii Publice cand doi oameni din Kosovo au murit in timpul unei manifestatii de protest / Ca si la Bucuresti, fortele de ordine incercau sa formeze un cordon de diviziune si au folosit gaze si gloante de cauciuc

cv_cucos_infobraila

Colonelului Gheorghe Cucos nu ii sunt straine interventiile jandarmilor de la manifestatiile de protest din Bucuresti. Aceleasi manevre brutale le-a aplicat si in strainatate, mai precis in Kosovo, unde s-a aflat mai intai ca ofiter de legatura si apoi comandant al Detasamentului Misiuni Internationale. Ca sef al DMI dislocat in Kosovo, Cucos avea ca misiune asigurarea si restabilirea ordinii publice si Operatiuni Speciale.

Potrivit surselor noastre, dar si CV-ului public al colonelului Gheorghe Cucos, acesta a preluat comanda DMI in 7 februarie 2007. La doar cateva zile de la instalarea lui ca sef, in timpul unei manifestatii de protest din Pristina, Regiunea Kosovo, din cei 3.000 de participanti doi oameni au murit si alti 80 au fost gazati si raniti, potrivit BBC News.

Jurnalistii aflati la fata locului au transmis pentru BBC, Reuters si AP ca fortele de ordine au incercat sa formeze un cordon de diviziune in multimea de protestatari, moment in care au decis sa foloseasca gaze si gloante de cauciuc, un scenariu parca tras la indigo cu cel de la Bucuresti, practic o decizie operativa cu aceeasi semnatura cu a sefului de atunci al DMI Kosovo si actualul sef al Jandarmeriei Romane.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>