Published On: mie, aug. 22nd, 2018

Documente false, descoperite la frontiera de est

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi efectueaza cercetari in cazul a doi barbati, care au prezentat la controlul de frontiera documente false.

In data de 20 august, in jurul orei 12.15, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati – rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de iesire din Romania, cetateanul roman Ion I., in varsta de 35 de ani, domiciliat pe raza judetului Valcea, care conducea un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Bulgaria.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul in cauza, politistii de frontiera au demarat verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca acesta nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca nu are cunostinta ca autocolantul care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice este fals.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si fals material in inscrisuri oficiale.

In Punctul de Trecere a Frontierei Stanca s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de iesire din Romania, Oleg V., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 46 de ani, conducand un ansamblu auto format dintr-un microbuz marca Mercedes si o platforma.

La controlul de frontiera, pe langa documentele de identitate, barbatul a prezentat si un permis de conducere cu insemnele autoritatilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile A, B, C, D, E.

Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca permisul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals si ca Oleg V. figureaza ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru categoriile A si B.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a apelat la o persoana pe care nu o cunoaste, pentru a-i procura permisul de conducere prezentat la control.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals si conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzator categoriei vehiculul respectiv.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>