Published On: lun, aug. 20th, 2018

Dezinfectantii au inceput sa devina inutili in fata bacteriilor

Ca in cazul antibioticelor luate fara prescriptie medicala, ori de cate ori simti o durere-n gat sau tusesti, si dezinfectantii au inceput sa devina ineficienti in fata bacteriilor periculoase.

In general, dezinfectantii, fie ca vorbim de cei din comert pentru uz casnic sau de cei utilizati in spitale, neutralizeaza bacteriile datorita alcoolului ce ar trebui sa-l contina.

Din pacate, cei mai periculosi agenti patogeni au inceput sa devina imuni in fata acestor dezinfectanti pentru ca nu mai sunt asa de concentrati ca altadata.

Tulpina virusului Enterococcus faecium fce ravagii in spitalele cu igiena precara si de care anumite centre medicale din Romania nu sunt deloc straine.

Enterococcus faecium este raspunzator de producerea a 10% din totalul infectiilor capatate de pacienti in spitale. Virusul este foarte periculos deoarece infecteaza sangele, care duce apoi la septicemie.

Organismul incearca sa se impotriveasca si sa lupte impotriva intrusilor dar infectia afecteaza apoi tesuturile si organele si duce, inevitabil la decesul pacientului.

In mare parte, cauza acestei rezistente in fata dezinfectantilor se datoreaza producatorilor sau chiar a medicilor care ii dilueaza sau nu sunt folositi corespunzator.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>