Published On: vin, aug. 24th, 2018

Cea de-a doua tanara inecata la Plaja Lipoveneasca a fost gasita

Cea de-a doua fata care si-a pierdut viata inecandu-se la Plaja Lipoveneasca, a fost descoperita ieri, de catre Politia Transporturi Navale Galati.

Va reamintim ca in ziua de marti 21 august, un grup de tineri aflati pe Plaja Lipoveneasca, au vrut sa sarbatoreasca ziua de nastere a  uneia dintre ei, insa inceputul de saptamana pentru doua dintre fetele care erau la onomastica respectiva s-a incheiat tragic.

 Ana, in varsta de numai 16 ani si Nicoleta, in varsta de doar 19 ani, sunt cele doua fete care si-au gasit sfarsitul in apele tulburii ale Dunarii.

Ana, fata de 16 ani a fost gasita ieri dimineata, cand un pescar brailean a vazut cadavrul fetei pe un mal al Dunarii in zona plaja Lipoveneasca. Acesta a sunat imediat ingrozit la numarul de urgenta 112,unde a anuntat descoperirea.

Cea de-a doua fata, Nicoleta, de 19 ani, a fost si ea gasita ieri, de catre Politia Transporturi Navale Galati.

Din spusele celorlalti, cele doua verisoare au intrat in apa pentru a face o baie, la scurt timp dupa ele si sarbatorita li s-a alaturat in apa.

In zona aceea din cauza curentilor foarte puternici ai Dunarii, s-au inecat si inotatori cu experienta, din pacate, fetele au fost trase de curenti in larg, doua dintre ele neavand nicio sansa.

Sarbatorita a reusit sa fie salvata la timp, scapand din “ghearele” curentilor cu  ajutorul unui pescar.  

"In Dunare scaldatul este interzis deoarece sunt foarte multe gropi, praguri, de aceea, chiar daca se considera foarte buni inotatori, ramanem la recomandarea de a nu se avanta in larg pentru a preveni orice situatie neplacuta", declara, miercuri, purtatorul de cuvant al ISU Braila, colonelul Stefan Stoian.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>