Published On: vin, aug. 24th, 2018

Candidatura pentru sefia DNA ajunge astazi la final

Astazi este ultima zi in care prourorii isi pot depune candidatura intr-o selectie organizata de MJ (Ministerul Justitiei) pentru postul de procuror sef al DNA, dupa ce functia de procuror sef al DNA a devenit vacanta, cand presedintele Klas Iohannis a emis un decret care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale, revocand-o la data de 9 iulie, pe Laura Codruta Kovesi.

Pana ieri, la Ministerul Justitiei, doi procurori si-au depus candidatura: Paula Tanase si Nicolae Lupulescu.

Paula Tanase este un procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati.

Nicolae Lupulescu detine gradul de general-maior unde activeaza la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar incepand cu data de 14 martie 2016, acesta a fost detasat la MapN pe o perioada de trei ani.

Nicolae Lupulescu a fost cel care a condus ancheta privind accidentul aviatic de la Tuzla din data de 5 iulie  2010, in care 12 militari si-au pierdut viata.

Ministerul Justitiei a demarat la inceputul lunii august o noua selectie pentru propunerea numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Candidatii pot depune cereri de inscriere pentru functia de conducere vacanta pana vineri inclusiv.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>