Published On: joi, aug. 9th, 2018

Atentie la cladirile cu fatadele neintretinute

Politia Locala Braila desfasoara in permanenta actiuni de atentionare si sanctionare a proprietarilor de imobile de patrimoniu care nu respecta legislatia in vigoare privind intretinerea unor astfel de cladiri. In acest sens, in ziua de 07.08.2018, a fost sanctionata contraventional, din nou, proprietara imobilului situat in Piata Traian, la nr. 4. Proprietara, in varsta de 60 de ani, locuieste in Bucuresti si a mai fost, in anii anteriori, atat somata cat si amendata pentru neintretinerea fatadei. Recent, de pe exteriorul cladirii au inceput sa se desprinda bucati de tencuiala care pun in pericol siguranta trecatorilor. La data respectiva, mai precis la jumatatea lunii iunie a acestui an, Politia Locala Braila a luat masura imprejmuirii zonei cu o banda de delimitare iar pe numele proprietarei a fost emisa o sanctiune contraventionala in valoare de 200 lei, potrivit cap. I, pct. B, alin.(1), lit.b din cadrul Anexei H.C.L.M. Braila nr. 5/2003 actualizata cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede ca ,,neasigurarea potrivit legii a lucrarilor de reparatii, zugravire si vopsire a partilor exterioare ale cladirilor, neinlocuirea jgheaburilor si burlanelor degradate, a geamurilor, precum si neefectuarea altor lucrari de reparatii si intretinere la fatadele imobilelor, creand astfel un aspect inestetic zonei respective  se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei pana la 200 lei”. Ieri, pe numele proprietarei a fost emisa a noua sanctiune contraventionala in valoarea de 200 lei, punandu-i – se inca o data in vedere sa ia masuri pentru repararea fatedei.

Deoarece imobilul reprezinta un real pericol pentru cetatenii care trec prin zona, proprietarei i s-a adus la cunostinta si faptul ca, in conformitate cu prevederile Codului Civil Art. 1378 ,,proprietarul unui edificiu sau al unei constructii de orice fel este obligat sa repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor parti din ele, daca aceasta este urmarea lipsei de intretinere sau a unui viciu de constructii”.

Tot in ziua de 07.08.2018, politistii locali din cadrul Compartimentului Protectia Mediului au sanctionat contraventional un barbat in varsta de 57 de ani, care locuieste in blocul SNB situat pe str. G-ral Ghe. Avramescu, pentru neintretinerea igienei si curateniei in imobil. In fapt, apartamentul in care locuieste barbatul este plin de mucegai si igrasie, care s-au infiltrat la apartamentele vecinilor, provocandu-le stricaciuni si punandu-le sanatatea in pericol. Barbatul a fost amendat cu suma de 200 lei.

 In perioada 09.08.2018 – 15.08.2018, efective sporite din cadrul Politiei Locale Braila vor asigura ordinea si linistea publica in toate locatiile in care se vor derula diverse evenimente si manifestari, cu ocazia Zilelor Municipiului Braila.  In acest sens, in toate zonele vizate vor actiona patrule din cadrul Serviciului Ordine Publica iar traficul va fi fluidizat de echipaje din cadrul Serviciului Rutier al Politiei Locale. Astfel, pe parcursul derularii tuturor evenimentelor, 35 de politisti locali vor actiona in permanenta pentru asigurarea unui climat de siguranta participantilor si prevenirea comiterii de acte antisociale.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>