Published On: joi, aug. 30th, 2018

Amenda de 2.000 lei pentru marfa neautorizata

La data de 28.08.2018, politistii au confiscat mai multe bunuri expuse la vanzare, pentru care comerciantii nu au putut prezenta documente justificative.

In ziua de 28 august, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si desfasurat, pe raza municipiului, o actiune privind prevenirea comertului ilicit.

In urma verificarilor efectuate, acestia au identificat 45 de ghiozdane care purtau marci identice sau similare celor protejate pentru care reprezentantul societatii nu a putut prezenta documentele justificative in baza carora este autorizata comercializarea acestora.

Totodata, la aceeasi societate au fost identificate alte 36 de ghiozdane a caror provenienta nu a putut fi dovedita.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare conform Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice.

De asemenea, administratorul societatii a fost sanctionatcu amenda, in valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar bunurile, in valoare de 1800 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>