Published On: lun, aug. 27th, 2018

ALERTA/ Peste 140.000 de porci vor fi masacrati in Braila

Una dintre cele mai mari ferme de porci din Romania, va trece prin cea mai neagra perioada de la existenta sa, dupa ce rezultatele facute de inspectorii veterinari la Bucuresti, in privinta virusului PPA, au iesit pozitive.

Astfel, complexul din localitatea Gropeni, judetul Braila, care numara peste 140.000 de exemplare si care apartin cunoscutului fermier Marin Moraru (detinatorul brandului Marex din Braila) urmeaza incepand de luni, sa fie ucise in totalitate.

In prima faza, confirmarea pestei porcine africane a fost declarata de catre un laborator veterinar din Braila, dar pentru a risipi orice urma de indoiala, confirmarea oficiala a venit de la Laboratorul National de Referinta din Bucuresti, unde au fost studiate analizele, rezultatul fiind dezastruos pentru complexul din localitatea Gropeni, judetul Braila.

Procesul va incepe de luni, fiind nevoie de pregatiri majore datorita numarului astronomic de exemplare care urmeaza a fi eutanasiate, peste 140.000.

Nici ferma lui Gheorghe Caruz nu a fost ocolita de virusul pestei porcine africane, unde si aici rezultatele analizelor privind virusul PPA, a fost confirmat.

Complexul din localitatea Tichilesti va trece si el prin masacrari in masa datorita virusului PPA, unde urmeaza a fi sacrificate peste 35.000 de exemplare.

Braila devine cel mai afectat judet, dupa ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat in doua dintre cele mai mari crescatorii de porci din Romania.

Intrebarea care framanta pe toata lumea, dupa ce acest virus dezastruos a pus stapanire pe orasul Braila, este: Ce vom mai pune pe masa de Craciun, dupa ce animalele noastre sunt pe cale de disparitie?!!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>