Published On: lun, iul. 2nd, 2018

Unitatile de cazare si de alimentatie publica de pe litoral si din Delta Dunarii vor fi controlate de inspectorii sanitari

Inspectorii sanitari verifica respectarea normelor de sanatate publica pe litoral romanesc si in Delta Dunarii.           

Incepand de astazi si pana in data de 31 august 2018, inspectorii sanitari vor desfasura o actiune de control in statiunile de pe litoralul romanesc si perimetrul Deltei Dunarii.

Timp de 2 luni, echipele de control vor verifica respectarea normelor de igiena si sanatate publica in taberele scolare si studentesti. De asemenea, vor controla respectarea normelor privind apele de imbaiere naturale, stranduri, piscine, modul de organizare a posturilor de prim ajutor, precum si respectarea prevederilor normelor de igiena in unitatile de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), in special in cele care organizeaza activitati similare taberelor scolare. Conform competentelor, echipele de control vor verifica si respectarea legislatiei in vigoare aplicabila unitatilor de alimentatie publica si colectiva.

 “Am infiintat un comandament de control format din 48 inspectori sanitari, majoritatea detasata din tara.  Scopul acestor actiuni este de a supraveghea modul in care sunt respectate normele de sanatate publica in unitatile de pe litoral, astfel incat turistii sa-si poata petrece vacantele in conditii de siguranta, fara riscuri de imbolnavire. In cazul in care vor fi constatate deficiente, se vor aplica masuri conform legislatiei in vigoare”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sanatatii.

In statiunile de pe litoralul romanesc functioneaza 450 unitati de cazare, 600 unitati de alimentatie publica, 4 tabere scolare, iar in perimetrul Deltei Dunarii au fost catagrafiate 220 unitati de cazare, 160 unitati de alimentatie publica si 4 tabere scolare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>