Published On: lun, iul. 23rd, 2018

Sanctiuni in valoare de 12.700 aplicate de politisti in weekend

Politistii braileni actioneaza, in fiecare weekend, in municipiu si judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

In perioada 20 – 21 iulie, politisti din cadrul Politiei Municipiului, politiilor orasenesti si cei ai sectiilor de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona pietelor, precum si a celor cu profil discoteca, club, cafe-bar  si altele, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 40 de societati comerciale, legitimate 258 de  persoane si oprite in trafic 143 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest  52 de soferi.

De asemenea, acestia au constatat 41 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 12.700 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 19 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 14 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 6 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, si 2 la alt act normativ.

Ca masura complementara, politistii au ridicat in vederea suspendarii 2 permise de conducere si au confiscat peste 200 kg de legume si fructe, in valoare de 1000 de lei, pentru care nu existau documente de provenienta.

Exemplu: Azi-noapte, politistii l-au depistat pe un tanar de 29 ani, din orasul Ianca, in timp ce acesta conducea, pe raza localitatii de domiciliu, un autoturism aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma testarii sale cu aparatul etilotest a rezultat faptul ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,22 mg/l.

Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda si i-a fost retinut permisul de conducere.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>