Published On: mar, iul. 24th, 2018

Politistii ofera sfaturi impotriva traficului de persoane

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane derulează, în această perioadă, Campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă" Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile".

În judeţul Brăila, activităţile de informare sunt organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila în parteneriat cu Centrul Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului şi o atingere adusă demnităţii şi integrităţii fiinţei umane, o ameninţare asupra securităţii individului şi valorilor sociale şi umane. Traficul de persoane poate fi înţeles ca fiind o formă modernă de sclavie, ce apare în momentul în care o persoană îşi exercită controlul total asupra alteia, folosindu-se de ameninţări, violenţe sau alte forme de constrângere, o exploatează economic, remunerând-o insuficient sau deloc pentru munca ori serviciile oferite.

Vă puteţi afla într-o situaţie de risc, dacă o altă persoană:

– Se oferă să vă împrumute bani pentru a vă plăti biletul sau şederea;

– Vă propune să plecaţi cu documente false;

– Vă sfătuieşte să nu declaraţi motivul real al călătoriei la punctul de frontieră;

– Doreşte să păstreze cartea de identitate sau paşaportul, pentru că "aşa este în siguranţă";

– Vă cere pentru păstrare telefonul mobil;

– Vă spune să nu luaţi prea multe bagaje;

– Vă face promisiuni doar verbal, care nu pot fi verificate.

În articolul de marţea viitoare vă vom prezenta cum trebuie procedat pentru a nu vă expune acestor situaţii de risc determinate de traficul de persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>