Published On: lun, iul. 2nd, 2018

Pe perioada sezonului estival prevenirea cazurilor de inec reprezinta o prioritate pentru Politia Transporturi Navale Braila

  Pe perioada sezonului estival prevenirea cazurilor de inec reprezinta o prioritate pentru Politia Transporturi, avand in vedere faptul ca, in anul 2017, la nivelul Postului de Politie Transporturi Navale Braila s-au inregistrat opt decese prin inec in fluviul Dunarea.

Persoanele in cauza au plecat la scaldat sau la pescuit, iar din cauza neatentiei, consumului de alcool sau a altor factori, tratati cu ignoranta de catre cei in cauza, a survenit decesul.

Un caz recent este cel al unui barbat, in varsta de 38 de ani, din judetul Constanta, care, la data de 24.06.2018, in timp s-a inecat in Fluviul Dunarea, bratul Macin, in dreptul localitatii Stoienesti, judetul Braila.

Acesta venise impreuna cu un grup de prieteni pentru a petrece un weekend la iarba verde, iar in acea dimineata, in jurul orei 10:30, ar fi intrat in apa singur, pentru a se scalda, fiind luat de curent si a disparand sub apa.

Astfel, Politia Transporturi aduce in atentia cetatenilor nivelurile de risc si consecintele unor conduite neadecvate si recomanda adoptarea unor masuri de autoprotectie, pentru evitarea unor accidente tragice.

Principalele cauze care genereaza producerea de evenimente sau incidente sunt:

*          Scaldatul in fluviul Dunarea in locuri neamenajate;

*          Practicarea sporturilor nautice fara luarea masurilor de siguranta;

*          Nerespectarea reglementarilor in vigoare in ceea ce priveste navigatia ambarcatiunilor de agrement;

*          Neefectuarea sarcinilor de serviciu obligatorii de catre personalul navigant, consumul de alcool;

*          Starile conflictuale si acte de violenta existente intre pescari sau intre calatori imbarcati.

Pentru prevenirea cazurilor de inec, politistii recomanda:

*          Evitati consumul de alcool sau substante stupefiante!

*          Scaldatul sa se faca doar in locuri special amenajate!

*          Evitati sa va indepartati de mal in cazul in care nu sunteti buni inotatori!

*          In cazul imbarcarii, indiferent de tipul ambarcatiunii pe care va aflati, utilizati vesta de salvare si evitati ridicarea in picioare, pe parcursul deplasarii, pentru eliminarea riscului de cadere peste bord!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>