Published On: mie, iul. 4th, 2018

PATRU PREMII OBTINUTE DE CORUL MIXT „TRISON” IN GRECIA

Corul mixt „Trison” din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Braila a participat, cu succes, la Festivalul Coral International si la Concursul „Antonio Vivaldi” de la Karpenissi, Grecia.

Corul mixt „Trison“ din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Braila, dirijat de profesorii Marcica si Stefan Lupu, a fost premiat de patru ori la cea de-a XVI-a editie a Concursului Coral International "Antonio Vivaldi" Karpenissi – Grecia, desfașurat in paralel cu cea de-a XXII-a editie a Festivalului Coral International din localitate.

Merituosul cor brailean, de altfel singurul reprezentant al tarii noastre la aceasta editie, a fost rasplatit cu Premiul I si medalie de aur la secțiunea Muzica religioasa, cu doua Premii II si medalii de argint la secțiunile Coruri mixte si Muzica Folk, iar dirijorii Marcica si Stefan Lupu au primit Premiul special pentru contributia adusa la performantele obtinute.

Desfasurata in perioada 30 iunie – 3 august 2018, manifestarea a reunit in festival și concurs 19 coruri reprezentand Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel si Romania.

In concurs, pe 1 iulie, Corul mixt „Trison” din Braila a interpretat cate trei piese pentru fiecare categorie in care a fost prezent si premiat, intreaga prestatie fiind foarte bine apreciata de juriul compus din patru distinși specialisti in domeniu reprezentand Grecia, Bulgaria si Romania.

Pe parcursul manifestarii, Corul brailean a mai fost invitat si la alte evenimente din programul complex al evenimentului, unde a primit, permanent, aprecieri si aplauze din partea audientei. Astfel, pe 30 iunie, Corul a fost prezent in recital la Centrul de conferinte din Karpenissi, prilej cu care a primit diploma si placheta Festivalului, pentru ca in ziua urmatoare sa ia parte la parada organizata in centrul orasului. De asemenea, pe 2 iulie, „Trison” a sustinut un recital in aer liber la River Art Café, langa Karpenissi, pentru ca o zi mai tarziu sa ofere un concert de muzica religioasa in biserica „Sfanta Maria” din localitate.

Profesorii dirijori si membrii Corului aduc multumiri Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” si Consiliului Judetean Braila pentru sprijinul acordat prin sustinerea financiara a transportului, precum si Parohiei „Nasterea Domnului” din Braila, in special parintelui paroh Costel Vatra, pentru binecuvantarea participarii si pentru pachetele cu alimente destinate drumului.

La randul sau, conducerea Scolii felicita Corul mixt „Trison” si pe dirijorii sai, participanti cu rezultate deosebite la aceasta ampla manifestare internationala, asigurandu-i de sustinerea sa permanenta pentru promovarea culturii nationale in tara si in strainatate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>