Published On: mar, iul. 17th, 2018

Numarul donatorilor de organe a scazut dramatic / Ziua donatorului de organe a fost sarbatorita ieri

Ieri, 16 iulie  s-a sarbatorit “ Ziua donatorului de organe”.             

„Se vorbeste foarte mult in ultima vreme despre transplantul de organe. Insa, activitatea de transplant nu poate functiona daca nu exista organe care sa fie transplantate, indiferent la ce organizatie internationala am adera. Si aici trebuie sa subliniez ca rolul principal il joaca medicii  de la terapie intensiva, care trebuie sa convinga apartinatorii pacientilor in moarte cerebrala sa fie de acord cu donarea de organe”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, la evenimentul organizat de Asociatia Transplantatilor din Romania, astazi la Institutul Clinic Fundeni.

„Astazi, de ziua donatorilor de organe, gandurile noastre se indreapta catre ingerii care au daruit viata. In egala masura, vreau sa le transmit recunostinta mea celor care au avut puterea ca din durerea lor sa daruiasca viata. Pe toti cei care au inteles ca salvarea de vieti este virtutea oamenilor puternici. Din pacate, donarea de organe a scazut dramatic in ultimii ani. Sper ca reorganizarea Agentiei  Nationale de Transplant si o Lege a transplantului  care sa reglementeze aceasta activitate in mod corect si foarte transparent sa convinga populatia despre beneficiile aduse de donarea de organe”, a mai declarat ieri Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

In Romania, donarea de organe a scazut dramatic in ultimii ani:

2014 – 138 de donatori,

2015 – 115 de donatori,

2016 – 123 de donatori,

2017 – 65 de donatori,

2018 – pana in prezent, 30 de donatori.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>