Published On: mar, iul. 3rd, 2018

Multumim PSD / Arabii au cumparat Insula Mare a Brailei / Graul pentru paine va fi inlocuit cu lucerna pentru camilele unui seic!

Agricost a vandut cu peste 200 de miliaone de euro pachetul majoritar de actiuni firmei Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, detinuta de seicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Astfel, Dulute, cel care a preluat afacerea IMB dupa Culita Tarata, a pus capat sperantelor brailenilor ca Insula Mare a Brailei va intra in domeniul privat al Judetului Braila si milioanele de euro din redevente vor intra in bugetul local. Insula Mare si Podul peste Dunare, promisiuni cu care PSD a castigat zdrobitor alegerile locale si parlamentare in ultimele legislaturi, se dovedesc astazi tot mai departe de realitate.

Anul trecut, Agricost a incasat de la APIA 9,4 milioane de euro subventii la care s-au adaugat alte 6 milioane de euro aferent Masurii 13 – zone defavorizate.

Compania araba este detinuta de seicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, un politician versat din EAU si cumparator masiv de lucerna din Romania, mai ales pentru camilele sale. Consiliul Concurentei a avizat pozitiv tranzactia care a deschis usa arabilor catre cea cea mai mare ferma din Romania si Europa, avand în vedere ca Agricost are în concesiune, pana în 2032,  56.000 de hectare în Insula Mare.

Cu banii obtinuti din aceasta tranzactiei, omul de afaceri Constantin Dulute este hotarat sa cumpere, in sfarsit, teren la el acasa, in Moldova!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>