Published On: mie, iul. 11th, 2018

Luni, 16 iulie 2018 – termenul limita pentru depunerea Declaratiei Unice

Termenul limita pentru depunerea „Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018.

 Declaratia se depune de catre persoanele care au obligatia declararii veniturilor realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2017, declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018 si de catre persoanele care au obligatia declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declaratiei online, pana la 16 iulie 2018 inclusiv, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentand obligatiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificatiei diminueaza impozitul pe venitul net anual platit si se aplica corespunzator si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii.

Declaratia se poate depune si in format hartie la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Formularul si instructiunile de completare pot fi descarcate online de pe portalul www.anaf.ro, (la urmatorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informatii detaliate pot fi obtinute prin accesarea sectiunii Asistenta Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite si taxe – Despre impozitul pe venit” sau apeland la numarul 031.403.91.60. De asemenea, specialistii structurilor de asistenta pentru contribuabili ofera la sediile ANAF informatiile necesare in vederea completarii si depunerii Declaratiei Unice.

Declaratia Unica poate fi rectificata de catre contribuabili din proprie initiativa.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>