Published On: mie, iul. 11th, 2018

Hartuirea sexuala si psihologica au devenit INFRACTIUNI

Camera Deputatilor a votat, marti, in calitate de for decizional, o propunere legislativa potrivit careia hartuirea, hartuirea sexuala si cea psihologica vor fi interzise atat in spatiile publice, cat si in privat.

Aceasta propunere vine in completarea Legii nr. 202/2002 constand in egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati.

Oana Bizgan, initiatoarea propunerii, declara ca hartuirea din spatii publice afecteaza un numar foarte ridicat de fete si femei din Romania.

Mai mult decat atat, opt din zece romance spun ca nu se simt in siguranta cand merg pe strada noaptea, iar patru din zece nu se simt in siguranta nici in timpul zilei, in timp ce sapte din zece femei din Romania spun ca nu se asteapta ca vreo alta persoana sa intervina in ajutor daca sunt hartuite pe strada.

In Romania, zi de zi, femeile sunt agresate si umilite prin hartuire “sub toate formele sale”, inclusiv in scoli si universitati, la locul de munca, pe strada, in transportul in comun si in institutii publice.

Deputatul independent, Oana Bizgan, declara:

“De cele mai multe ori, hartuitorii nu se opresc doar la abuzuri verbale sau gesturi, hartuirea nesanctionata poate duce la forme grave de violenta, iar acest lucru nu mai poate fi tolerat.Odata cu interzicerea expresa a hartuirii inclusiv in spatiul public, hartuitorii se vor gandi de doua ori inainte, stiind care sunt riscurile-scopul este unul preventiv.Am facut primul pas, insa mai lucrez si la alte initiative legate de acest subiect, inclusiv unele educative”.

Propunerea legislativa a fost semnata de 75 de parlamentare si parlamentari din toate formatiunile politice.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>