Published On: Dum, iul. 1st, 2018

Galatenii ne fura judetul! Au mutat granita la linia ferata!

galatenii_ne_fura_judetul_infobrailaIn 1950, Guvernul Republicii Populare Romane reorganiza teritorial Romania. Braila intra sub “dominatia” Galatiului, care, timp de aproape doua decenii “ne-a calcat pe gat”. In 1968, PCR hotaraste sa schimbe din nou harta Romaniei si trece Braila din nou sub “dominatia” Galatiului. Inspirata insa a fost decizia conducerii de atunci de a publica in ziarele locale din toata tara “noua harta”. Brailenii nu mai suporta gandul ca vor fi din nou tratati ca o populatie de mana a doua si, fara sa avem confirmari oficiale, se spune ca au ars celebra harta in public. Speriate, autoritatile comuniste decid sa ia in calcul dorinta de libertate administrativ teritoriala a brailenilor si decid ca Galatiul si Braila sa fie doua judete separate. O astfel de manifestare a determinat, de exemplu, si aparitia judetului Salaj.

Anii au trecut si, dincolo de ironiile arhicunoscute dintre braileni si galateni, nimic spectaculos nu s-a petrecut. A trebuit ca guvernarea pesedista a lui Adrian Nastase si servilismul autoritatilor brailene, mai precis al presedintelui de atunci al Consiliului Judetean Braila, Aurel Gabriel Simionescu, sa puna din gaz pe foc: Guvernul Nastase a rupt 1.000 de hectare din judetul Braila si le-a oferit, retineti, doar pentru construirea de locuinte de tip ANL pentru galateni. De atunci, scandalul a fost aproape necontenit, culminand cu refuzul moldovenilor de a avea “buletin de Vadeni”, asa cum era si normal! Nu se multumeau ca puteau sa-si ridice blocurile pe teritoriul Judetului Braila. Il doreau doar pentru ei! Puteau foarte bine sa-si construiasca apartamentele in comuna limitrofa Galatiului, Vanatori, dar unde si-ar mai fi construit maharii galateni vilele? Sau cum ar fi mai incasat comisioanele uriase din vanzarea de terenuri pentru ansambluri de vile, sedii de firme, fabrici, depozite si Metro?

galatenii_ne_fura_judetul3_infobrailaAstazi, tupeul moldovenilor a atins apogeul. Li s-a un deget si au luat toata mana! Profitand de neatentia autoritatilor brailene si-au montat un indicator de granatuire cu Judetul Braila in plin teritoriu al acestuia, mai precis la linia ferata uzinala a SIDEX, in conditiile in care pana si un copil stie ca granita cu Moldova este la malul Siretului. Mai mult, atat semnele vechi de granatuire, ramase in continuare neatinse, cat si hartile aeriene realizate de Google, arata ca pamantul moldovenilor este dincolo de Siret.

Infobraila a sesizat autoritatile judetene

galatenii_ne_fura_judetul2_infobraila

 In prima instanta, acestea au considerat ca acesta este o gluma, dar fotografiile de la fata locului arata contrariul. In aceste conditii si-au revizuit declaratiile “la misto” si au promis ca vor demara o ancheta.

 

Daca sunteti de acord cu ceea ce se intampla, va rugam sa lasati un comentariu la acest articol. Vom centraliza raspunsurile si le vom publica alaturi de opiniile dumneavoastra intr-un articol viitor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>