Published On: lun, iul. 2nd, 2018

Digitalizarea documentelor creste productivitatea

Chiar daca digitalizarea documentelor asigura cresterea productivitatii si a afacerii, exista înca multe companii care continua sa utilizeze exclusiv documente imprimate, care sunt mari consumatoare de resurse.

De altfel, legislatia actuala nu încurajeaza companiile sa foloseasca astfel de solutii, solicitând pastrarea arhivata în format fizic a documentelor importante.

Digitalizare înseamna transformarea documentelor fizice în unele electronice prin scanare si extragere de date relevante. Astfel, se realizeaza îmbunatatirea operatiunilor si proceselor de lucru prin utilizarea tehnologiilor digitale si procesarea datelor în scopul obtinerii unei afaceri cât mai profitabile.

Printre cele mai importante beneficii ale implementarii unui sistem de management al documentelor pot fi enumerate: spatiu de depozitare redus; costuri mai mici; acces instantaneu la documente; avantaj în fata competitiei; indexarea corecta a documentelor; îmbunatatirea serviciului Clienti si cresterea productivitatii angajatilor; securitate ridicata.

Daca activitatea companiei este de natura sa genereze un volum mare de documente, majoritatea în format fizic, este necesara apelarea la servicii de arhivare electronica, menite sa transforme muntii de hârtie în documente electronice.

„Digitalizarea si managementul documentelor permit centralizarea acestora de pe smartphone-uri, laptop-uri sau scanere, cresterea vitezei de cautare si regasire a informatiei prin structurarea acesteia", a afirmat dl. Anton Voicu, Communication & Lead Performance Manager al Zipper România. „De asemenea, prin conectarea la un router a dispozitivelor se poate realiza procesarea instantanee a datelor, ceea ce determina cresterea productivitatii si scaderea costurilor”, a mai precizat acesta.

Pentru a ajuta companiile sa implementeze digitalizarea si managementul documentelor, Zipper România pune la dispozitia acestora un e-book care poate fi descarcat gratuit.

 

Despre Zipper România

Parte dintr-un grup de firme cu prezenţa în 5 ţari din Sud-Estul Europei, cu doua centre de procesare în România şi Moldova, Zipper acopera nevoile companiilor de a-şi optimiza fluxurile interne. Soluţiile şi serviciile de prelucrare a datelor şi a documentelor receptionate, vehiculate sau expediate dintr-o companie, asigura un suport solid pentru reducerea costurilor si a timpului de procesare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>