Published On: vin, iul. 27th, 2018

CNAS este in alerta/ Pacientii au reclamat faptul ca s-au folosit cardurile fara stirea lor

Razvan Vulcanescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari in Sanatate, a declarat ca au fost semnalate cazuri in care s-a folosit cardul national de asigurari in sanatate fara stirea pacientului.

“Este foarte important sa ne uitam cum este utilizat cardul de asigurare in sanatate. Sunt cazuri in care el ajunge sa circule in momentul cand pacientul ajunge sa se interneze intr-un spital sau are acces cineva cu codul PIN pe cardul respectiv. In momentul in care cu totii vom avea responsabilitatea utilizarii corecte a cardului de asigurari in sanatate, ne vom da seama ca banii vor ajunge pentru o perioada mai lunga. (…) Adica, din pacate, exista unele situatii in care cardul de asigurari in sanatate, fara stirea pacientului, circula. In situatii de genul asta evident ca vom dispune de toate controalele pentru a putea evidentia si a recupera eventualele prejudicii”, a precizat, presdintele CNAS, Razvan Vulcanescu, in cadrul unei conferinte de presa dedicate Zilei Mondiale de lupta impotriva Hepatitelor.

Presedintele CNAS, a mai mentionat ca este foarte important ca fiecare pacient sa verifice cardul national de sanatate pentru a vedea daca au fost raportate alte servicii decat cele de care au beneficiat.

Verificarea se poate face la medicul de familie sau de pe un calculator personal.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>