Published On: mar, iul. 17th, 2018

16 medalii pentru echipele Romaniei la Olimpiadele Balcanice de Informatica pentru seniori si juniori 2018

Share This
Tags

Loturile olimpice de informatica ale Romaniei au obtinut 16 distinctii (4 medalii de aur, 8 medalii de argint si 4 medalii de bronz) la Olimpiadele Balcanice de Informatica pentru seniori si juniori gazduite de Timisoara (7 – 13 iulie).

Laureatii cu aur la seniori sunt Theodor Pierre Moroianu (Liceul International de Informatica din Bucuresti), Alexandru Petrescu (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti) si Alexandru Babalau (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara), in timp ce la juniori s-a impus Alexandru Luchianov (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti).

Maria-Alexa Tudose (Colegiul National „Ion Luca Caragiale” din Ploiesti), Alexandra Maria Udristoiu (Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova), Denis Banu (Liceul Teoretic de Informatica „Gr. Moisil” din Iasi), Andrei Coman (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti) si Ioan Popescu (Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu) si-au adjudecat medaliile de argint in concursul destinat seniorilor. Performanta lor a fost dublata de juniorii Albert Antoniu Greaca (Liceul International de Informatica din Bucuresti), Andrei Moldovan (Scoala Gimnaziala nr. 79 din Bucuresti) si Luca Perju Verzotti (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti).

Medaliile de bronz au fost obtinute de Raul Alexandru Todoran (Colegiul National „Aurel Vlaicu” din Orastie), Valentin Eduard Dumitrescul (Colegiul National „Stefan cel Mare"/Palatul Copiilor Suceava), Mihnea Luca Metehau si Flaviu-Cristian Verde (ambii de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti). Toti cei 4 medaliati au concurat la juniori.

La editiile din acest an au participat peste 85 de concurenti din tarile din regiune, precum si din tari cu statut de invitat (Romania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Italia, Turcia si Turkmenistan).

Balcaniadele de informatica au fost organizate de Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis, Primaria Timisoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica si unitati de invatamant din municipiu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>