Published On: mar, iul. 10th, 2018

112.809 absolventi ai clasei a VIII-a au fost repartizati in invatamantul liceal de stat, in prima etapa (an scolar 2018-2019)

Ministerul Educatiei Nationale a publicat la data de 9 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizarii computerizate in invatamantul liceal de stat a absolventilor de clasa a VIII-a. Astfel, dintre cei 114.115 elevi care au completat fise de inscriere, au fost repartizati 112.809 elevi (98,85%), in functie de una dintre optiunile exprimate. Numarul total de optiuni selectate de catre candidati a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 optiuni/elev.

Primele 5 specializari la nivel national in functie de ultima medie de admitere:

1. Colegiul National „Sfantul Sava" din Bucuresti: Matematica-informatica – ultima medie de admitere – 9,91

2. Colegiul National „Mircea Cel Batran" din Constanta: Matematica-informatica – ultima medie de admitere – 9,85

3. Colegiul National „Fratii Buzesti" Craiova: Stiintele naturii – ultima medie de admitere – 9,85

4. Colegiul National „Sfantul Sava" din Bucuresti: Stiintele naturii – ultima medie de admitere – 9,84

5. Colegiul National „B. P. Hasdeu" din Buzau: Matematica-informatica –  ultima medie de admitere – 9,78.

Primele 5 licee la nivel national, ordonate dupa cele mai mari medii de admitere, sunt urmatoarele:

1. Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti: 9,61 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

2. Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti: 9,57 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

3. Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti: 9,5o – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

4. Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca: 9,45 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

5. Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti: 9,45 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

1306 elevi nu au putut fi repartizati, deoarece nu au completat suficiente optiuni care sa le permita incadrarea intr-o unitate de invatamant liceal. Acestia vor intra fie in etapa de solutionare a cazurilor speciale  (16-18 iulie), fie in a doua etapa a repartizarii, programata in data de 7 septembrie, alaturi de absolventii clasei a VIII-a care nu au participat in aceasta etapa, care nu s-au inscris sau care nu au avut situatia scolara incheiata inainte de aceasta etapa.

Conform calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat, in perioada 10 – 13 iulie candidatii vor depune dosarele de inscriere la secretariatele liceelor in care au fost admisi. In perioada 16-18 iulie, comisia judeteana de admitere va rezolva toate cazurile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, dar si situatiile candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si ale candidatilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizati computerizat.

In etapele premergatoare repartizarii computerizate, au fost admisi in invatamantul liceal de stat, conform reglementarilor in vigoare, 12.014 elevi la specializari vocationale (dintre care 600 de elevi in invatamantul militar), 1.933 de elevi pe locurile speciale rezervate candidatilor de etnie roma si 863 de elevi in invatamantul special. Alti 17.756 de elevi s-au inscris pentru invatamantul profesional.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>