Published On: mie, iun. 20th, 2018

Sambata, 23 iunie , orele 18.30, la Sala Mare a teatrului Maria Filotti avanpremiera ultima reprezentatie “Regele Gol de Evgheni Svart”

Sambata, 23 iunie , orele 18.30, la Sala Mare a TMF va invitam la Avanpremiera, ultima reprezentatie din aceasta stagiune, REGELE GOL de Evgheni Svart , in regia si versiunea scenica a lui Lucian Sabados.

Preluand motivul central din basmul „Hainele cele noi ale imparatului", piesa „Regele gol" a lui Evgheni Svart trateaza in parabole probleme grave cu care se confrunta lumea contemporana, in speta aspecte ale unui sistem totalitar de care Europa actuala nu duce lipsa, din nefericire. Hans Christian Andersen a scris acest basm, care, prin mesaj, este destinat mai mult adultilor, decat copiilor. Este o ilustrare vie a infatuarii fara limite, a slugarniciei, a ignorantei si a conformismului de turma, toate aceste defecte umane devenind surse de inspiratie si, mai tarziu, mijloace de speculatie pentru escroci. Scrisa in 1934, in plina ascensiune fascista, piesa lasa sa se ghiceasca multe in spatele replicilor rostite pe scena, devenind o vehementa satira la adresa dictaturii in general, si un apel la sinceritate, frumusete morala si dreptate.

Regia artistica si ilustratia muzicala: LUCIAN SABADOS

Decorul : GHEORGHE MOSORESCU

Costume : ELENA GHEORGHE

Muzica originala si orchestratie : CORNEL CRISTEI

Coregrafia: GELU si DANA BACIU

Concept video si proiectii : Stefan Cudalbeanu

Distributia:CHRISTIAN – ADRIAN STEFAN

HEINRICH – NICHOLAS CATIANIS

PRIM MINISTRUL – ZANE JARCU

PRINTESA – NARCISA NOVAC

REGELE GOL – LUCIAN PINZARU

GUVERNANTA, POETUL CURTII – CATALINA NEDELEA

MINISTRUL SENTIMENTELOR INTIME – ELENA ANDRON

DUCESA, BUCATARUL, INVATATUL – FLORI POPA

CONTESA , SAMBELANUL, LUSTRAGIUL – SILVIA TARIQ

REGELE TATA – DAN MOLDOVEANU

BARONEASA, CROITORUL – CATALINA NEDELEA/ WANESSA RADU

PRIMARUL, VALETUL, VOCE ROBOTEL – ALEX IORDACHE

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>