Published On: mar, iun. 26th, 2018

Romania va gazdui in 2019, in premiera, Campionatele Europene de Triatlon Multisport

Share This
Tags

•          Sase sporturi, ramuri ale triatlonului, isi vor desemna campionii europeni anul viitor, la Tirgu Mures.

•          Federatia Romana de Triatlon asteapta, la start, 3.000 de sportivi din 30 de tari

Bucuresti, 26 iunie 2018 – Federatia Romana de Triatlon anunta astazi ca Romania va organiza, in premiera pentru sportul romanesc, Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tirgu Mures, in 2019.

"Continuam eforturile de a aduce competitiile de prim rang in Romania si, dupa succesul organizarii Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din acest an, la Cheile Gradistei, Federatia Europeana de Triatlon (ETU) acorda gazduirea, in premiera nationala, a Campionatelor Europene de Triatlon Multisport. Avem atat infrastructura, cat si competitivitatea necesara pentru a organiza aceste evenimente si mizam si pe un aflux touristic important, pentru Tirgu Mures", a declarat Peter Klosz, Presedintele Federatiei Romane de Triatlon.

Disciplinele care isi vor desemna campionii europeni anul viitor, in Romania, sunt: Duatlon – sprint si standard, Aquathlon – inot si alergare, Cross Triatlon – inot, mountain-bike si alergare, Cross Duatlon – alergare si mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumatate din distanta Ironman si Aquabike – inot si ciclism.

Competitia va avea un impact important in adoptia sportului din regiune, dar si in turism, iar 3.000 de sportivi din 30 de tari sunt asteptati la startul campionatelor.

Municipalitatea Tirgu Mures este principalul partener al acestui eveniment.

„Am primit cu deosebita incantare vestea ca Federatia Europeana de Triatlon a atribuit Tirgu-Muresului organizarea celui mai grandios eveniment sportiv ce a avut loc vreodata in municipiul nostru. Faptul ca acest for a votat, in unanimitate, ca Tirgu-Muresul sa fie gazda Festivalului Multisport din 2019 demonstreaza, inca o data, daca mai era cazul, ca eforturile Primariei si ale oamenilor implicati in fenomenul sportiv  nu au fost in zadar. Modernizarea continua a bazelor sportive din oras si experienta acumulata de echipa de organizare de aici de-a lungul ultimilor ani ne fac increzatori ca vom reusi sa ne achitam cu brio de cea mai mare provocare sportiva la care suntem “supusi”. Primaria Tirgu-Mures a fost si va ramane un partener de nadejde al sportului, considerindu-l unul dintre obiectivele prioritare pentru dezvoltarea societatii", afirma Primarul Tirgu-Mures, Dr. Dorin Florea.

Fondata in 2013 si finantata de Ministerul Tineretului si Sportului din 2014, federatia a organizat, in Romania, cinci cupe europene, doua campionate balcanice, trei campionate europene si un campionat mondial. Prin programele de dezvoltare si scolarizare, Romania dispune, in prezent, de 18 antrenori cu licenta ITU (International Triathlon Union) si 28 de arbitri internationali.

Federatia Romana de Triatlon a primit distinctia “Cea mai buna federatie in curs de dezvoltare”, la gala anuala organizata in Moscova de catre European Triathlon Union (ETU).

Federatia Romana de Triatlon are ca obiectiv cresterea adoptiei disciplinelor sportive gestionate in randul sportivilor si a performantelor sportivilor romani ce fac parte din loturile nationale. Mai multe informatii despre Federatie, activitate si sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>