Published On: joi, iun. 14th, 2018

Proprietara unei cladiri de patrimoniu pune in pericol viata brailenilor prin nepasarea sa

cladiri de patrimoniuPolitia Locala Braila desfasoara in permanenta actiuni de atentionare si sanctionare a proprietarilor de imobile de patrimoniu care nu respecta legislatia in vigoare privind intretinerea unor astfel de cladiri. In acest sens, in ziua de 11.06.2018, a fost sanctionata contraventional proprietara imobilului situat in Piata Traian, la nr. 4. Proprietara, in varsta de 60 de ani, locuieste in Bucuresti si a mai fost, in anii anteriori, atat somata cat si amendata pentru neintretinerea fatadei. Dupa ce, recent, de pe exteriorul cladirii au inceput sa se desprinda bucati de tencuiala care pun in pericol siguranta trecatorilor, Politia Locala Braila a luat masura imprejmuirii zonei cu o banda de delimitare iar pe numele proprietarei a fost emisa o noua sanctiune contraventionala in valoare de 200 lei, potrivit cap. I, pct. B, alin.(1), lit.b din cadrul Anexei H.C.L.M. Braila nr. 5/2003 actualizata cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede ca ,,neasigurarea potrivit legii a lucrarilor de reparatii, zugravire si vopsire a partilor exterioare ale cladirilor, neinlocuirea jgheaburilor si burlanelor degradate, a geamurilor, precum si neefectuarea altor lucrari de reparatii si intretinere la fatadele imobilelor, creand astfel un aspect inestetic zonei respective  se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei pana la 200 lei”.

Deoarece imobilul reprezinta un real pericol pentru cetatenii care trec prin zona, proprietarei i s-a adus la cunostinta si faptul ca, in conformitate cu prevederile Codului Civil Art. 1378 ,,proprietarul unui edificiu sau al unei constructii de orice fel este obligat sa repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor parti din ele, daca aceasta este urmarea lipsei de intretinere sau a unui viciu de constructii”. Totodata, a fost din nou somata ca, in termen de 10 zile de la data primirii instiintarii, sa demareze efectuarea lucrarilor de reparatii a fatadei cladirii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>