Published On: mar, iun. 12th, 2018

Politistii braileni invata copiii ABC-ul sigurantei in vacanta

Share This
Tags

Ultimele zile de scoala au fost petrecute de elevii braileni in compania grijulie a politistilor Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Luna iunie corespunde, pentru politistii braileni, si cu incheierea activitatilor in cadrul unor campanii si proiecte, initiate si derulate pe parcursul anului scolar 2017-2018. Dintre acestea, amintim: programul educativ-preventiv „Scoala Sigurantei Tedi, derulat de Inspectoratul General al Politiei Romane, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Compania Maspex Romania, campania „Internetul – unealta traficantilor de persoane!”, initiata de Centrul Regional Galati al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Braila si cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila si campania "Cartea de vacanta – oferita cu drag de un politist" – initiativa a politistilor braileni.

Astfel, in cursul lunii iunie, politistii compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si cei ai Biroul Rutier au mers la elevii claselor intai de la scolile gimnaziale "Al.I.Cuza" si "Fanus Neagu" din municipiul Braila, precum si la scolile din localitatile Romanu, Muchea si Cazasu, pentru a-i invata ABC-ul sigurantei in vacanta.

Abecedarul sigurantei a pornit de la  principalele reguli de circulatie pe care cei mici trebuie sa le respecte si in vacanta, pentru ca legea si conduita preventiva "nu iau niciodata vacanta".

Copiilor din mediul rural, politistii le-au atras atentia ca nu au voie sa manuiasca atelaje hipo si nici sa circule cu bicicleta pe drumurile publice, pentru ca nu au implinit varsta de 14 ani.

Siguranta acasa si pe internet au fost alte subiecte abordate de politistii de prevenire cu elevii, fiind analizate riscurile la care cei mici s-ar expune daca ar primi in casa sau ar discuta in spatiul virtual cu persoanele necunoscute.

De asemenea, elevii Scolii Gimnaziale "Ion Creanga" Braila au primit recomandarile politistului de proximitate privind posibilitatea ca internetul sa se transforme intr-o unealta a traficantilor de persoane. 

Activitatile de informare si de prevenire adresate elevilor vor fi continuate de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila si in vacanta mare, in cadrul scolii de vara sau in zonele de recreere si de agrement, Politia Romana deruland Planul de masuri pentru cresterea gradului de siguranta a cetateanului pe timpul sezonului estival.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>