Published On: mie, iun. 6th, 2018

Permise false depistate la controlul de frontiera

Politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi efectueaza cercetari cu privire la trei barbati care conduceau mijloace de transport, desi nu detineau permise valabile, doi dintre ei prezentand la control documente false.

 In data de 04 iunie , in jurul orei 02.40, in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul moldovean Gheorghe S., in varsta de 44 de ani, la volanul unui microbuz inmatriculat in R. Moldova.

La controlul de frontiera, barbatul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile "A” si "C”, iar  pentru a putea conduce vehiculul la volanul caruia se afla, avea nevoie de categoria "B”.

Pentru a putea continua calatoria, pasagerul Nicolae C., cetatean din R.Moldova, in varsta de 22 de ani, s-a oferit sa conduca microbuzul pana la destinatie, in Germania, prezentand in acest sens un permis de conducere.

Existand suspiciuni cu privire la permisul de conducere prezentat, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, constatand ca documentul este fals.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzator, fals si uz de fals.

 In ziua de 05 iunie , in jurul orei 02.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita-I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova Valeriu P., in varsta de 26 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen Sharan, inmatriculat in Cehia.

La controlul de frontiera, pe langa documentele de identitate, tanarul a prezentat si un permis de conducere cu insemnele autoritatilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "A2", "B” si "C”.

Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca permisul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>