Published On: mar, iun. 5th, 2018

Ministrul Educatiei ureaza “La multi ani” tuturor dascalilor din Romania cu prilejul Zilei Invatatorului

ziua invatatorului_infobraila1

Astazi, 5 iunie, este ziua dedicata dascalilor din Romania.

Ministrul Educatieie, Valentin Pop, a tinut sa transmita sarbatoritilor un  mesaj de "La multi ani!".

"Stimati profesori,

In apropierea sfarsitului de an scolar, fiecare dascal din Romania se bucura de o sarbatoare dedicata profesiei pe care si-a ales-o si care consfinteste blazonul unei categorii sociale extrem de importante pentru progresul intregii tari. Cu educatia incepe destinul fiecarui om si roadele sale se vad ca efect al pregatirii profesionale a celor care o aplica institutional si al insertiei sociale de succes a celor care, un timp din existenta lor biologica s-au aflat in scoala, pentru a invata.

In anul Centenarului, trebuie sa punem in relatie data nasterii intemeietorului invatamantului in limba romana, pedagogul Gheorghe Lazar (5 iunie 1779), cu ziua declarata oficial drept sarbatoare a dascalilor din tara noastra (5 iunie), deoarece cu 100 de ani inainte de Marea Unire, in anul 1818, spiritul national a fost sadit in zona educatiei, locul unde a rodit cu fiecare generatie care a trecut timp de doua secole prin scoala romaneasca. Iata, asadar, ca in anul Centenarului Marii Uniri, Ziua Invatatorului capata simbolul Romaniei Mari, fiind o aspiratie si o implinire deopotriva, alaturand traditia autohtona in educatie influentelor moderne, europene si configurand un spatiu educational deschis, de factura europeana.

Dragi colegi profesori,

In acest context de sarbatoare a scolii romanesti, va rog sa primiti aprecierile mele pentru toate eforturile pe care le faceti pentru a pune in opera politicile educationale pe care le sustine Ministerul Educatiei Nationale, determinand motivatia elevilor pentru cunoastere si pentru integrarea lor eficienta pe piata muncii.

Va doresc putere de munca, pentru ca aspiratiile profesionale care va definesc sa va particularizeze destinul de dascali, astfel incat constiinta ca sunteti creatorii Romaniei de maine sa va sustina demersurile personale de innoire permanenta, in zona inovatiei didactice.

De asemenea, va urez sanatate, impliniri si o stare de satisfactie profesionala care sa va motiveze toate demersurile pedagogice, spre atingerea standardelor inalte in profesia pe care o practicati.

La multi ani!", le-a transmis ministrul Educatiei, Valentin Pop, dascalilor din Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>