Published On: lun, iun. 18th, 2018

Lansare de carte regala la Braila: „Mihai I al Romaniei. Regele nostru” – o antologie coordonata de Alexandru Muraru

Curtea Veche Publishing si Muzeul Brailei „Carol I” va invita maine, 19 iunie 2018, incepand cu ora 18:00 la o lansare inedita: „Mihai I al Romaniei. Regele nostru. Martori, experiente, amintiri regale”, coordonata de Alexandru Muraru. Un volum care aduna marturii si amintiri din partea unor personalitati romane si straine despre ultimul rege al Romaniei. La eveniment vor participa jurnalista Maria-Denise Theodoru si Ionel Candea (director al Muzeului Brailei „Carol I”).

Evenimentul este gazduit de catre Muzeul Brailei „Carol I” (Piata Traian nr. 3), iar intrarea este libera.

Antologia „Mihai I al Romaniei. Regele nostru. Martori, experiente, amintiri regale”, coordonata de Alexandru Muraru contine texte semnate de personalitati ale vietii publice romanesti si straine, inalti prelati, jurnalisti, istorici sau oameni politici, diplomati, scriitori sau creatori de cultura, care astern marturii si amintiri inedite despre legatura lor cu regretatul Suveran: Emil Hurezeanu, Theodor Paleologu, Ana Blandiana, Roger Griffin, Jonathan Eyal, Andrei Muraru, Stefan Caltia, Dan Grigore, Ion M Ionita, Maria-Denise Theodoru, Keith Hitchins, Adrian-Silvian Ionescu si multi altii.

Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a fost mereu in miezul celor mai mai mari schimbari politico-sociale ale ultimului secol, „fiind poate singurul monarh din lume care s-a confruntat cu ambele maladii politice ale secolului XXI, nazismul si comunismul. […] Sacrificiul sau a fost, de atunci, marturia unei lumi a tragediei si a destinului implacabil. Personalizand regalitatea, el s-a transformat in cea mai importanta instanta a exilului romanesc si a lumii libere, simbol al adevarului si al constiintei”, ne spune Alexandru Muraru in prefata antologiei.

„La Arcul de Triumf am avut cea mai glorioasa intrare posibila. Oamenii au oprit convoiul, dar cu dragoste, cu euforie. Au dat lanturile la o parte, in ciuda politistilor pierduti cu firea, si au indemnat masina Regelui sa treaca pe sub Arc, asa cum i se cuvine noului invingator, primul dupa exemplul bunicului Intregitor. In acel moment, un strigat de satisfactie generala. Era ultima sau prima victorie regala dupa decenii de republica comunista. Atunci de-abia si acolo.”, rememoreaza E.S. Emil Hurezeanu, actualul Ambasador al Romaniei in Republic Federala Germania.

Alexandru Muraru este Doctor in stiinţe politice, cercetator stiinţific si cadru didactic in Departamentul de Ştiinţe Politice al Universitaţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi. Fost consilier la Cancelaria Primului-Ministru al Romaniei (2005–2009) si consilier pentru Parlamentul Romaniei (2009–2010, 2012–2013), iar in perioada aprilie 2013 – martie 2014 a condus, in calitate de director-general, Institutul National al Patrimoniului. Incepand cu decembrie 2014 a fost investit de Parlamentul Romaniei pentru un mandat de 4 ani ca membru titular in conducerea Societatii Romane de Radiodifuziune.

Volumul „Mihai I al Romaniei. Regele nostru. Martori, experiente, amintiri regale”, coordonat de Alexandru Muraru, va putea fi achizitionat in cadrul evenimentului si este disponibil si pe site-ul Curtea Veche Publishing, cat si in librariile din tara.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>