Published On: lun, iun. 25th, 2018

ISU Braila nu are suficienti scafandri pentru interventii / Dunarea nu reprezinta un factor determinant pentru numarul de scafandri al ISU Braila

inecat_isuBraila_infobrailaUltimul incident petrecut la Braila a scos la iveala o serie foarte grava de probleme de organizare si prioritizare, in sensul ca, din pacate, brailenii nu dispun de un numar suficient de scafandri pentru a interveni in apele involburate ale Dunarii. In timp ce autoritatile renoveaza sediul ISU din Bulevardul Dorobantilor, lucratorii nu beneficiaza de sprijinul unor scafandri autorizati pentru activitatea de recuperare a persoanelor disparute in apele fluviului Dunarea.

Un exemplu elocvent il reprezinta  ultima interventie de Duminica, atunci cand scafandrii din Braila au beneficiat de sprijinul celor din… Bacau, adica din inima Moldovei.

Investigatia reporterilor nostri a scos la iveala faptul ca moldovenii beneficiaza, in plus fata de braileni, de containere speciale de cautare si salvare a victimelor.

Referindu-se la aceasta situatie, Stefan Stoian, purtator de cuvant al ISU Braila a declarat: “Conform procedurii, nu pot interveni scafandrii decat daca sunt in echipa completa. Noi nu avem un scafandru si ca orice alt judet,cand nu este o echipa  completa se face o cerere la IGSU,iar acestia trimit un sprijin. Avem un scafandru lipsa deoarece, deocamdata, acesta are o problema de sanatate si nu i sa dat voie sa continuie scufundarile, pana la rezolvarea acestei probleme. In ceea ce priveste utilajele, aceastea le detinem si noi, un container multirisc, dar se foloseste aceeasi autospeciala pentru scufundari,pe care o avem si noi si ei”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>