Published On: lun, iun. 25th, 2018

Incepand din data de 29/30 iunie 2018 se pune in aplicare programul de circulatie “Trenurile Soarelui”- program estival de transport al CFR Calatori

Pana la data de 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legaturi directe din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra, catre Delta Dunarii si retur.

Pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate in perioada verii, 16 trenuri directe (cu ramurile aferente) vor avea ca destinatie Constanta/ Mangalia, in timp ce 17 de trenuri vor pleca zilnic din garile Capitalei spre Constanta, din care 7 ajung la Mangalia. Detalii despre trenuri si orare plecari/sosiri sunt disponibile in Anexa.

De asemenea, exista legaturi frecvente cu trenuri care circula intre Constanta si statiuni.

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au in compunere vagoane de dormit si cuseta.

 Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variata de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate in detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Trafic intern/ Oferte.  Pentru serviciile cuprinse in programul special estival sunt valabile toate facilitatile de calatorie acordate prin legi sau hotarari de guvern in vigoare.

O calatorie Bucuresti – Constanta, fara  nicio oferta comerciala, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Daca se achizitioneaza un bilet dus-intors calatorul beneficiaza deja de 10% reducere, iar daca biletul este achizitionat online se mai adauga o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpararea biletelor cu cel putin 21 de zile in avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de pana la 30% daca achizitionarea se face online. Toate reducerile sunt prezentate in detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Trafic intern/ Oferte.

In perioada programului estival de transport, turistii aflati pe litoralul romanesc au posibilitatea de a calatori intre statiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio, la tarife de tren Regio.

 Trenurile Litoral, care circula cu viteza sporita fara opriri intermediare intre Bucuresti Nord – Constanta si retur, ajung la destinatie in aproximativ doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti – Constanta, este in medie de circa 2 ore si 20 minute.

 Pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii, va circula zilnic un tren direct InterRegio pe ruta Bucuresti Nord – Tulcea Oras si retur (IR 1689, cu plecare din Bucuresti Nord la 06:10 si IR 1688, cu plecare din Tulcea Oras la ora 13:10). De asemenea, in fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 intors) vor continua sa circule intre Medgidia si Tulcea.

Persoanele cu dizabilitati motorii au posibilitatea de a se deplasa mai usor cu trenul spre si dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Calatori de servicii gratuite de asistenta (rezervarea locurilor speciale, insotire in incinta statiei, asistenta la urcare/coborare in/din tren si asistenta la bordul trenului). Pasagerii trebuie sa completeze, cu minimum 48 ore inainte de plecare, un formular care este disponibil online si la casele de bilete, pentru trenuri care au plecari/sosiri din/in marile gari. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi gasite pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Asistenta PMR.

Odata cu intrarea in vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio si Interregio vor avea programul de circulatie adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale, iar modificarile vor fi anuntate la nivel local in gari.

 Recomandam tuturor calatorilor sa isi procure biletele de tren din timp pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete, in special pentru trenurile de lung parcurs, care au in compunere vagoane de dormit si cuseta.

Biletele pot fi achizitionate:

Online de pe www.cfrcalatori.ro;

De la automatele de bilete din gari;

De la automatele ZebraPay;

Direct de la casele de bilete din gari si agentii de voiaj CFR;

De la distribuitori autorizati (agentii de turism).

 Inainte de efectuarea calatoriei, rugam pe toti pasagerii sa se asigure ca au bilet, pentru evitarea taxarii suplimentare in tren corespunzatoare rangului de tren si zonei kilometrice si/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor in vigoare.

Pentru informatii actualizate despre circulatia trenurilor, calatorii sunt rugati sa consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, sa ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul international Gara de Nord Bucuresti) sau sa se adreseze personalului nostru din statii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>