Published On: joi, iun. 21st, 2018

In fiecare an, pe 24 iunie este sarbatorita Ziua Universala a Iei, simbol al identitatii noastre si o piesa emblematica a costumului popular romanesc

Share This
Tags

Evenimentul reprezinta un motiv in plus pentru Atelierul Povestile IEI de a sarbatori 4 ani de existenta ca activitate in cadrul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati" Braila. La initiativa Corinei Ciuraru, coordonator Povestile IEI, multe brailence care au participat la sezatorile bibliotecii si-au cusut singure iile, alocand luni de munca si studiu pentru a reda frumusetea si varietatea camasilor din diferite zone ale tarii.

Va invitam sa admirati aceste ii intr-o expozitie de camasi traditionale organizata la Sectia de Etnografie a Muzeului Brailei „Carol I", duminica, 24 iunie, la ora 11.00. Pe langa vernisajul expozitiei, evenimentul cuprinde si un moment artistic de dansuri populare, precum si o sedinta foto cu costume traditionale.

Va amintim ca Ziua Universala a IEI a fost celebrata pentru prima data in 2013, odata cu sarbatoarea de Sanziene, la initiativa comunitatii online „La Blouse Roumaine", fiind preluata cu succes de comunitatile romanesti din peste 50 de tari.

 

 

Va asteptam!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>