Published On: joi, iun. 7th, 2018

In Braila, linistea si ordinea publica se mentin cu amenzi

Politistii locali au fost constatate si aplicate  9 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.500 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

a) Pentru consumul de bauturi alcoolice pe domeniul public in alte locuri decat cele autorizate, au fost depistate si sanctionate contraventional  3 persoane cu amenzi in valoare de  300 lei.

Exemplificam:

– M.C., in varsta de 50 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 100 lei – fiind depistat in Parcul Monument pe Aleea principala in dreptul Oraselului, consumand bauturi alcoolice, pe domeniul public in loc neautorizat.

– H.G., in varsta de 49 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.G-ral Eremia Grigorescu la intersectie cu Bd.Dorobantilor in dreptul Blocului 56, consumand bauturi alcoolice, pe domeniul public in loc neautorizat.

– L.G.-C., in varsta de 48 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.G-ral Eremia Grigorescu la intersectie cu Bd.Dorobantilor in dreptul Blocului 56, consumand bauturi alcoolice, pe domeniul public in loc neautorizat.

b) Pentru tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma, au fost depistate si sanctionate contraventional  2  persoane cu amenzi in valoare de  400 lei.

Exemplificam:

– L.V.-D., in varsta de 22 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 200 lei – pe Aleea Lebedei langa P.T. din capatul Bl.D4, a tulburat linistea locatarilor prin spargerea unor placi din beton.

– A.A.-L., in varsta de 33 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 200 lei – pe str.Carpenului nr.46, a tulburat linistea locuitorilor prin zgomote produse cu un aparat de amplificare a sunetului.

c) Pentru nerespectarea masurilor de ordine sau a regulilor stabilite pentru buna desfasurare a manifestarilor cultural-sportive, a fost depistata si sanctionata contraventional numita T.M., in varsta de 53 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 500 lei – fiind depistata pe Aleea Stadionului, in Parcul Monument circuland cu autovehiculul marca Ford Transit cu nr.de inmatriculare BR-57-NIK, punand in pericol persoanele prezente in acel moment la Festivalul Florilor.

d) Pentru refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu, au fost aplicate un numar de 2 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 200 lei.

Exemplificam:

– S.C.CARLSROM BEVERAGE CO.S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Sector 4,  reprezentata de C.G.-O., in calitate de administrator – cu amenda in valoare de 200 lei – pentru refuzul de a se prezenta la sediul Politiei Locale Braila la invitatia justificata a politistilor locali aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, in calitate de proprietar al autovehiculului marca Skoda cu nr. de inmatriculare IF-07-ZXT, in vederea clarificarii situatiei privind incalcarea prevederilor H.C.L.M. Braila nr.5/2003.

– A.J.-C., in varsta de 79 ani, din Braila – cu avertisment – in calitate de proprietar al auto marca Daewoo cu nr.de inmatriculare BR-26-JAN, a refuzat sa se prezinte la sediul Politiei Locale Braila la invitatia justificata a politistilor locali aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, in vederea clarificarii situatiei privind incalcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

e) Actiuni pe linia cersetoriei-vagabondaj:

In urma actiunilor desfasurate pe linia depistarii persoanelor care apeleaza la mila publicului si a celor care vagabondeaza pe raza municipiului Braila, au fost depistate 3 persoane. Dintre acestea, a fost sanctionat contraventional numitul  G.G., in varsta de 34 ani, din Braila, str.Dumbrava Rosie nr.57 – cu amenda in valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.1 Decembrie 1918, in parcarea supermarket-ului „Carrefour” apeland in mod repetat la mila trecatorilor, fiind vizibil apt de munca. Celelalte persoane au fost indepartate din zona, fiind in evidenta Politiei Locale Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>