Published On: mie, iun. 6th, 2018

Doua adolescente din Adunatii Copaceni si Arad castigatoarele marelui premiu la Shakespeare School Essay Competition 2018

Cel mai mare Concurs National de Creatie in Limba Engleza – Shakespeare School Essay Competition si-a desemnat si premiat castigatorii celei de-a X-a editii: 29 de tineri talentati si creativi au reusit sa convinga juriul ca sunt cei mai buni, din tara, la limba engleza!

Festivitatea de Premiere a avut loc luni, 4 iunie 2018, la Sala ArCub Gabroveni din Bucuresti.

Anul acesta evenimentul a avut si un caracter aniversar: Shakespeare School Essay Competition a implinit 10 ANI! 

Am marcat cu aceasta ocazie un nou record de inscrieri: peste 4.100 de tineri din toate judetele au acceptat o provocare creativa deloc usoara: „Message to my Future Self” (Mesaj catre mine din viitor). Un exercitiu de imaginatie care i-a propulsat in timp, peste 10-15 ani si le-a dat posibilitatea sa iti dea cateva sfaturi, din perspectiva adultului.

Cei mai buni 29 de elevi din peste 4100 de participanti!

In marea finala au ajuns 29 de elevi de gimnaziu si liceu din Bucuresti si din judetele Arad, Arges, Brasov, Girgiu, Galati, Hunedoara, Ialomita, Succeava, Constanta, Prahova, Ramnicu Valcea, Targu Mures, Timis, Vaslui.

“Marturisim ca am ramas surprinsi in mod placut de maturitatea abordarii temei – „Message to my Future Self”, cu atat mai mult cu cat sfaturile "din viitor" vin din partea unor tineri aflati la inceput de drum, fara experienta de viata. Toate cele 29 de eseuri finaliste ne-au impresionat prin povestea lor, prin modul de exprimare si prin maniera optimista in care tinerii autori au ales sa trateze subiectul. Este dificil sa iti analizezi reusitele si greselile, regretele si bucuriile inainte ca ele sa se fi intamplat. Iata insa ca toti finalistii au gasit raspunsul la acest exercitiu de imaginatie si scriere, intr-un mod foarte profund si original. Avem incredere ca daca isi vor respecta inca de pe acum propriile sfaturi, vor ajunge foarte departe!” declara Adriana Alionte, Vicepresedinte al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie.

Castigatoarele premiilor I sunt Tache Clara (12 ani), eleva a Scolii Gimnaziale Nr. 1 din Adunatii Copaceni, la categoria 11 – 14 ani si Tudorescu Alexandra (17 ani), de la Colegiul National „Moise Nicoara” din Arad, la categoria 15 – 19 ani.

Marele premiu: pentru performanta lor, cele doua castigatoare au fost recompensate cu cate o tabara de limba engleza, de 2 saptamani, la universitati de top din Marea Britanie. Este vorba despre Bradfield College si respectiv Royal Holloway University of London.

Toti premiatii au primit, pe langa diplome si medalii, cursuri de limba engleza la Shakespeare School, taxe de inscriere la examene Cambridge, carti, smartwatches, vouchere cadou si alte surprize.

In cadrul festivitatii de premiere a mai fost decernat Trofeul Excelentei, acordat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru cel mai mare numar de elevi inscrisi in concurs (1052), dar si distinctia Certificate of Excellence acordata doamnei Iulia Manicea, profesor de limba engleza la Colegiul National

de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, desemnata indrumatorul cu cei mai multi elevi inscrisi (79) la editia de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

La eveniment a fost prezenta, in calitate de invitat special si Irina Alionte – presedintele Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, antreprenor de succes, fondatoare Bodyshape Transformation Centre si speaker motivational.

Irina le-a impartasit din proprie experienta, tuturor tinerilor prezenti la eveniment, cateva sfaturi si trucuri despre vointa, ambitie si succes.

„Atunci cand recunoastem si validam talentul, abilitatile si resursele tinerilor – avem sansa de a le schimba viata. Concursul de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition e proiectul meu de suflet, pe care l-am initiat acum 10 ani si ma bucur ca a devenit deja o traditie, ca inca are succes si se bucura de o popularitate in crestere, de la an la an. 

Imi doresc sa continue sa fie o platforma de descoperire a tinerelor talente, o rampa de lansare pentru ei si sa insufle tuturor adolescentilor aflati la inceput de drum mai mult curaj si incredere in propriile forte pentru ca…DA, se poate! Avem enorm de mult potential care merita valorificat in Romania!” – spune Irina Alionte

Lista completa a castigatorilor si a eseurilor care au convins juriul competitiei prin creativitate si originalitate, acuratete a limbii, vocabular, organizare si coerenta, poate fi accesata pe pagina: https://goo.gl/12RhEH

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>