Published On: mar, iun. 5th, 2018

Diabetul juvenil, in atentia autoritatilor si a specialistilor

 Ieri, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat la lansarea campaniei „Diabetul nu este o joaca”, organizata de Coalitia pentru Diabet Juvenil.

In cadrul evenimentului s-a subliniat necesitatea unui parteneriat cat mai strans intre autoritati si asociatiile de pacienti pentru a identifica masurile care pot duce la imbunatatirea serviciilor medicale necesare pentru copiii cu diabet tip 1.

„Este impresionanta sustinerea de care se bucura acest proiect prin prezenta la acest eveniment a unui numar atat de mare de personalitati. Acest lucru demonstreaza  ca o cauza importanta, precum sanatatea copiilor nostri aduna in jurul ei oameni valorosi, in incercarea de a gasi cele mai  bune solutii  pentru a oferi copiilor o viata mai buna.

Educatia in sanatate, precum si politicile de sanatate orientate spre preventia si depistarea precoce a diabetului la copii sunt esentiale, cu atat mai mult cu cat vorbim despre sanatatea copiilor nostri.

Fac un apel catre medicii de familie sa priveasca cu mare atentie catre copiii pe care ii au in grija, astfel incat, prin diagnosticarea precoce, sa fie diminuate sau eliminate complicatiile pe care diabetul de tip 1 nedepistat la timp le poate provoca. Este important ca la fiecare control general al copilului, acestuia sa-i fie verificata si glicemia, mai ales in cazul copiilor care au rude cu diabet”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>