Published On: mar, iun. 26th, 2018

Cinci medalii de aur, una de bronz si locul I pe natiuni la Balcaniada de Matematica pentru Juniori

Share This
Tags

Cinci medalii de aur si o medalie de bronz reprezinta palmaresul lotului olimpic de juniori al Romaniei la a XXII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, desfasurata in perioada 19 – 24 iunie, in Grecia (Rhodos). Datorita acestor rezultate, Romania s-a clasat pe primul loc in clasamentul neoficial pe natiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite de Ioana Popescu (Liceul Teoretic „Scoala Europeana” din Bucuresti), Diana Tolu (Scoala Gimnaziala „Eugen Ionescu” din Slatina, jud. Olt), Andrei Moldovan (Scoala Gimnaziala nr. 79 din Bucuresti), Vlad Stefan Vergelea (Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta) si Andrei-Theodore Marginean (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti), laureat cu argint la editia precedenta.

Medalia de bronz i-a revenit lui Iustinian-Cristian Constantinescu, elev al Scolii Gimnaziale „George Bacovia” din Bucuresti.

Lotul Romaniei a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara si prof. Danut Arama de la Colegiul National „Costache Negri” din Targu Ocna, jud. Bacau.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori este o competitie anuala destinata elevilor din statele situate in regiunea balcanica. La editia din acest an au participat concurenti din 17 tari (10 tari membre si 7 cu statut de invitat).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>