Published On: vin, iun. 29th, 2018

Cea mai importanta schimbare privind CARDUL de sanatate a fost aprobata! Decizia Guvernului schimba tot

In sedinta de joi a Guvernului, Executivul a aprobat propunerea Ministerului Sanatatii prin care se prelungeste valabilitatea cardului de sanatate. Vestea buna le aduce romanilor doi ani in plus in care isi pot folosi cardurile emise pana la 31 iulie 2018, valabilitatea ajungand, acum, la sapte ani.           

Intr-un comunicat, ministerul arata ca valabilitatea unui card emise inainte de 31 decembrie 2012, termenul de sapte ani incepe sa curga de la 1 ianuarie 2013.

„Astfel, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului pana la data expirarii valabilitaţii certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degreveaza bugetul de stat pentru anul 2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tiparirii unui numar de aproximativ 14,2 milioane carduri naţionale de asigurari de sanatate, precum şi a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora”, se arata in comunicatul citat de publicatia Wall Street.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>