Published On: joi, iun. 21st, 2018

Brailenii se vor putea bucura de plimbari pe Dunare cu o salupa care urmeaza a fi achizitionata din fonduri europene

Primarul, Dragomir a declarat astazi ca braileni se vor putea bucura de plimbari pe Dunare, pentru ca a reusit sa realizeze un proiect cu finantare europeana, care a fost admis, prin care va achizitiona o salupa.

Contributia Primariei va fi foarte mica, dupa cum spune primarul.  Salupa va fi de 24 de locuri si va fi pusa la dispozitia turistilor si a locuitorilor din Braila, care isi vor dori sa se plimbe pe Dunare.

Salupa va fi amplasata in zona din spatele scenei Primariei Municipiului Braila si va face curse pana in zona portului sau chiar mai lungi.

Totodata, edilul sef a subliniat faptul ca se lucreaza la depunerea proiectelor cu finantare europeana a Municipiului Braila. Pana in prezent au fost admise sase proiecte. Pentru unul s-a incheiat deja contractul iar pentru celelalte urmeaza sa se incheie.

"Se lucreaza la depunerea proiectelor cu finantare europeana a Municipiului Braila. Au fost admise pana in momentul de fata urmatoarele sase proiecte. La unul dintre ele am incheiat contract, la celelalte urmeaza sa fim invitati pentru semnarea contractului de finantare. Castelul de apa, am incheiat contract de 4,7 milioane de euro reabilitare inclusiv partea de sus care se va roti, care va avea o vedere de ansamblu si de perspectiva a Municipiului Braila. In paralel, patru gradinite din Municipiul Braila vor fi reabilitate pe fonduri europene. A fost aprobat si am semnat si aici contractul de finantare pentru achizitia unei salupe, din fonduri europene. Contributia Municipiului Braila, va fi extraordinar de scazuta iar ea va fi pusa la dispozitia turistilor in spatele scenei Primariei Municipiului Braila, astfel incat acestia sa se poata plimba la o suma foarte scazuta, pe Dunare in raza portului sau la curse mai lungi. Noi vom solicita sa aiba maxim 24 de locuri. O ambarcatiune cu un numar mai mare de locuri sau foarte mic nu va fi rentabil. La 24 de locuri, ea poate circula in conditii de eficienta cu 15 persoane, un tarif foarte modic de 10-15 lei pentru 10-15 minute", a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>