Published On: mie, iun. 20th, 2018

Braila in grija politistilor care actioneaza zilnic pentru mentinerea linistii si ordinii publice

In ziua de 18 iunie, politistii din cadrul Politiei Municipiului, sprijiniti de jandarmi, au actionat, pe raza Brailei, pentru prevenirea ilegalitatilor privind ordinea si linistea publica, actele de comert  si circulatia pe drumurile publice.

Pe timpul activitatilor au fost verificate mai multe societati comerciale, legitimate 80 de persoane, oprite in trafic si controlate 65 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 75 de soferi.

De asemenea, cu aceasta ocazie, politistii au aplicat si 27 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 6.000 de lei, dintre care 23 pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 3 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si una la un alt act normativ.

Totodata, in perioada 23 mai – 15 iunie, politisti din cadrul Biroului Ordine Publica au efectuat controale tematice la 17 unitati de invatamant din municipiu, pe linia respectarii prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor valorilor si protecția persoanelor.

In urma neregulilor constatate s-au aplicat 9 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 800 de lei, persoanele sanctionate fiind invitate la sediul Politiei, unde au fost instruite cu privire la respectarea prevederilor Legii 333/2003.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>