Published On: lun, iun. 18th, 2018

“Atentie la buzunare!”

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a lansat Campania de prevenire a furturilor din buzunare "Atentie la buzunare!".

Initiativa implementarii campaniei apartine Retelei Europene de Prevenire a Criminalitatii (EUCPN), din care Politia Romana face parte din anul 2007, anul intrarii in Uniunea Europeana.

Campania „Protect your pocket” a fost lansata la nivel european si va fi implementata pana la data de 31.08.2018, in 25 de state ale Uniunii Europene, printre care si Romania.

Campania isi propune informarea publicului larg in vederea cresterii constientizarii cu privire la principalele vulnerabilitati in cazul furturilor din buzunare si se desfasoara pe trei directii de actiune: evenimente sportive – prin prisma Campionatului Mondial de Fotbal Rusia 2018,  transport in comun si  festivaluri, pentru fiecare dintre acestea fiind creat un spot animat.

Cele  spoturi vor fi accesibile publicului larg, prin intermediul mass-media, panourilor publicitare stradale sau din mijloacele de transport in comun, supermarketuri etc.

Spoturile video sunt astfel realizate incat sa raspunda nevoii de informare si de prevenire a cetatenilor europeni cu privire la acest tip de infractiune.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila va difuza aceste spoturi in mijloacele de transport in comun, dotate corespunzator, prin grija S.C. Braicar S.A., la festivalurile care vor fi organizate la nivel local, precum si pe paginile de socializare. Spoturile pot fi deja vizionate pe pagina de Facebook a Politiei Romane.  

In implementarea acestei campanii, scopul urmarit de politistii din Uniunea Europeana este  acela de a constientiza cetatenii cu privire la protejarea bunurilor personale, sens in care Inspectoratul de Politie Judetean Braila adreseaza urmatoarele recomandari:

•          cand asteptati autobuzul sau alt mijloc de transport in comun in statii aglomerate, dati dovada de vigilenta si atentie fata de conduita persoanelor de langa dumneavoastra;

•          evitati sa cititi in mijloacele de transport in comun deoarece atentia va este diminuata si puteti deveni cu usurinta victime ale hotilor;

•          daca in aglomeratie va simtiti inconjurati de persoane dubioase, incercati sa va schimbati locul;

•          pozitionati poseta/geanta in fata dumneavoastra, iar daca e posibil, intre corp si un element fix in autovehicul;

•          daca va asezati pe scaun, tineti bagajele in brate, in niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;

•          nu purtati portofelul, banii ori telefonul mobil in buzunarul de la spatele pantalonilor;

•          nu purtati bani sau alte valori in buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de catre hoti;

•          daca sunteti obositi, evitati sa va asezati pe scaun, pentru a nu adormi;

•          daca circulati la ore tarzii, cand sunt putini calatori, asezati-va cat mai aproape de conducatorul auto sau langa alti pasageri care va inspira incredere!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>