Published On: joi, iun. 14th, 2018

Aproape 400 de pacienti cu boli grave au primit consiliere si suport in strangerea de fonduri pentru tratamente si interventii chirurgicale in strainatate

 Incepand din mai 2017 si pana acum, aproape 400 de persoane cu boli grave au primit indrumare socio-medicala si suport constand in informare si consiliere adaptate nevoilor si situatiilor cu care se confrunta, in cadrul proiectului „SMS pentru Viata – Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti”, derulat de Asociatia M.A.M.E. Proiectul este sustinut de Fundatia Vodafone Romania printr-o finantare de 92.000 de lei. Suportul acordat celor aproape 400 de beneficiari a vizat accesarea unor servicii psiho-socio-medicale din tara si din strainatate, precum si strangerea fondurilor necesare acoperirii tratamentelor sau a unor interventii chirurgicale efectuate in afara tarii, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donatii prin SMS.

„Fundatia Vodafone Romania finanteaza in fiecare an proiecte care se adreseaza persoanelor cu boli grave. Parteneriatul cu Asociatia M.A.M.E. este unul de lunga durata, in cadrul caruia oferim impreuna o sansa in plus pacientilor din toata tara care sufera de astfel de afectiuni‟, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

„Serviciile de informare si indrumare asigurate in cadrul acestui proiect le ofera pacientilor acces la un mecanism de strangere de fonduri simplu, usor de utilizat de catre donatori. Este un mecanism gandit pentru cei ce doresc sa se implice la nivel individual pentru a ajuta persoanele care au nevoie de bani pentru a-si redobandi sanatatea‟, a declarat Maria Culescu, Presedinte fondator al Asociatiei M.A.M.E.

De la lansare, in 2013, pana acum, proiectul „SMS pentru Viata – Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti” a avut in total peste 1.000 de beneficiari, pacienti adulti diagnosticati cu boli grave. Dintre acestia, 50 au fost eligibili pentru alocarea unui numar scurt de SMS pentru donatii. Cazurile care nu au fost eligibile pentru derularea unei astfel de campanii au primit consultanta in vederea accesarii altor metode de strangere de fonduri. In urma suportului de care au beneficiat, alte 200 de persoane au reusit sa stranga integral fondurile de care aveau nevoie. In toti cei cinci ani de derulare a proiectului, au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, valoarea donatiilor stranse astfel pentru pacientii cu boli grave ajungand la peste 900.000 de euro, bani folositi pentru plata unor tratamente si investigatii medicale la clinici in strainatate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>