Published On: vin, iun. 29th, 2018

Admiterea in invatamantul liceal de stat, anul scolar 2018-2019

Absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, vor completa optiunile in fisele de inscriere in perioada 29 iunie – 3 iulie. Vor parcurge aceeasi procedura si absolventii clasei a VIII-a care doresc sa fie admisi in licee din alt judet.

Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator sunt prevazute in intervalul 30 iunie – 4 iulie.

Ministerul Educatiei Nationale recomanda completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru a evita situatiile nedorite. Numarul total de locuri alocat in invatamantul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidatilor, conditia esentiala fiind exprimarea unor optiuni realiste.

Comunicarea rezultatelor candidatilor repartizati in invatamantul liceal de stat se face in unitatile de invatamant liceal in care au fost admisi si pe site-ul admitere.edu.ro, in data de 9 iulie. In acelasi timp, in unitatile de invatamant gimnazial vor fi afisate listele cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal de stat din judete/municipiul Bucuresti.

Depunerea dosarelor de inscriere in unitatile de invatamant liceal in care candidatii au fost repartizati se va realiza intre 10 si 13 iulie. In perioada 16-18 iulie, comisia judeteana de admitere va rezolva toate cazurile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, dar si situatiile candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si ale candidatilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizati computerizat.

A doua etapa de admitere, dedicata absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior, va avea loc in data de 7 septembrie.

Repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi, dar si inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special sunt programate in zilele de 5 si 6 iulie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>